Skip to main content

YES-katalogit

Kokoamme käytännön esimerkkejä siitä, mitä on jo tehty – innostu, matki, kehitä ja ota käyttöön!

Katalogit

YES-katalogi 4: Yrittäjyyttä lukioon!

Parhaita yrittäjyyskasvatuksen esimerkkejä eri puolilta Suomea. Katalogissa esitellään mm. ROBO-puulaaki, Kansalaisoikeus-teemapäivä, lukiolaisten oppihetki alakouluille, Kreaktiv, lukion matkailuopinnot, Yrittäjyysviikko, kummioppilastoiminta, oppilaiden yhteistyöprojekti Ylen kanssa ja opettajien yrittäjyysvalmentaja.

Lataa katalogi tästä (pdf)

YES-katalogi: Yrittäjyyttä Etelä-Savoon

Katalogiin on koottu joitakin alueen koulujen parhaita yrittäjyyskasvatuksen esimerkkejä. Katalogissa on onnistumisia, mutta toiminnassa esille nousee myös haasteita yrittäjyyskasvatuksen toteuttamisessa eri kouluasteilla Etelä-Savossa. Katalogi antaa makupaloja ja vinkkejä yrittäjyyden laaja-alaiseen kehittämiseen perusasteelta, toiselta asteelta ja korkea-asteelta.

Lataa katalogi tästä (pdf)

YES-katalogi: Yrittäjyyden ikkuna

Katalogiin on koottu kymmenen eteläpohjalaista esimerkkiä yrittäjyys- ja työelämäyhteistyön toteutuksista perusopetuksesta ja toiselta asteelta. Esittelyssä mm. TET-päivä alakouluun, Kummiyrittäjyys ruokapalvelualalla, Väittelytaito työelämätaitona ja Toimintapuisto. Katalogi on tehty SeDuuni2 -hankkeessa.

Lataa katalogi tästä (pdf)

YES-katalogi 2: Koulu-yritysyhteistyö

Parhaita yrittäjyyskasvatuksen esimerkkejä eri puolilta Suomea. Katalogissa esitellään mm. Innovaatiotreffit, MYÖ ja TYÖ -messut, YES Kummit, Kiva Duuni, Kyläkoulukahvila, kummiyrityksen toimeksiannon toteuttaminen sekä YrittäjyysRastit.

Lataa katalogi tästä (pdf)

YES-katalogi 2: Hyvät käytänteet

Opetustuokioita ja -kokonaisuuksia, jotka on todettu käteviksi toteuttaa. Katalogissa esitellään mm. Toimintatori, Business-kerho, Live Lainasto, KEKE-brändi sekä Haminavälähdyksiä. Kukin esimerkeistä kannustaa kokeilemaan rohkeasti yrittäjyyskasvatuksen menetelmiä ja löytämään kehittämismahdollisuuksia uteliaalla ja ennakkoluulottomalla asenteella.

Lataa katalogi tästä (pdf)

YES-katalogi 3: Yrittäjyyttä kouluun!

Parhaita yrittäjyyskasvatuksen esimerkkejä eri puolilta Suomea. Katalogissa esitellään mm. Kesäduuniskaba, IDIS-innovaatiokilpailu, yhteistyö kummiyrityksen kanssa, yrittäjyyspolku, Oma Polku yrittäjyyteen merkonomiopinnoissa, yhteistyö yrittäjäyhdistyksen kanssa ja TET-harjoittelu NY-yrityksessä.

Lataa katalogi tästä (pdf)

YES-katalogi 1: Koulu-yritysyhteistyö

Parhaita yrittäjyyskasvatuksen esimerkkejä eri puolilta Suomea. Katalogissa esitellään mm. Duunisuunnistus, Paras Idea -kilpailu, Lukiolaisten roadshow sekä liikuntaan ja liikuntayrittäjyyteen liittyvä teemapäivä. Mallien loppuun on koottu toteuttamista edistävät askeleet vaiheittain.

Lataa katalogi tästä (pdf)

YES-katalogi 1: Hyvät käytänteet

Parhaita yrittäjyyskasvatuksen esimerkkejä eri puolilta Suomea. Katalogissa esitellään mm. Vahvuuksien jana, Rakenna uutuuslaite -kilpailu, Koulu etsimässä sisäistä yrittäjyyttä, Vauhdikas YES -Diili sekä Joustavaan opetuskokeiluun liittyvä yhteistyömalli.

Lataa katalogi tästä (pdf)

YES-katalogi 1: Materiaalit

Yrittäjyyskasvattajien paljon käyttämiä ja tunnettujen asiantuntijoiden kirjoittamia teoksia analysoituina. Katalogissa esitellään mm. TAT:in, 4H:n ja Kerhokeskuksen materiaaleja sekä asiantuntijoiden kirjoja yrittäjyyskasvatuksen toteuttamisesta ja kehittämisestä.

Lataa katalogi tästä (pdf)