YES FADDRAR

YES Faddrar är företagare och arbetslivssakkunniga som för med sig kunskap om arbetslivet i skolans vardag och fungerar som förebild för unga som arbetare och sakkunniga i sin egen bransch.

En YES Fadder hjälper till med skolans företagsamhetsfostran i sin roll som sakkunnig och ökar de ungas arbetslivskännedom och företagsamma inställning med sin erfarenhet och sitt exempel.

Skolor och lärare kan söka efter YES Faddrar på adressen yeskummit.fi där man hittar faddrar i olika regioner i Finland. På portalen kan man lämna in en fadderbegäran i vilken du önskar att arbetslivsrepresentanten t.ex.

  • bjuder in elever på studiebesök
  • berättar sin egen företagarsaga i skolan
  • blir rådgivare för UF-företag eller gästar andra UF-program
  • deltar i skolans eget projekt eller
  • erbjuder en PRAO-plats.

För företagare är YES Faddrar ett strålande tillfälle att bekanta sig med kommande arbetstagare och vara med och utveckla ungas kunnande och inställning. Som företagare får du också synpunkter och idéer för att utveckla din egen verksamhet av de unga. Genom samarbetet ser du hurudant kunnande nutidens unga har – och vad de kanske saknar. Som YES Fadder kan du påverka innehållet i utbildningen och föra in arbetslivets synvinklar i utbildningen. Registrera dig nu som YES Fadder!

Utforska YES Fadderverksamhet – Se Aatu & YES Fadder videos på YouTube: