Skip to main content
3.9.2019

Raisio Business Race

Raisio, Varsinais-Suomi

Mitä?   

Raisio Business Race on rento ja hyvätuulinen kilpailu raisiolaisille Rasekon,  Raision lukion sekä Vaisaaren koulun opiskelijoille.

Koska?

Tiistaina 3.9.2019 klo 9-14.30.
Rastikierros ajoittuu klo 10-13 väliselle ajalle.

Missä?

Raisio Business Race toimii koko Raision kaupungin alueella. Startti ja palkintojenjakotilaisuus tapahtuu Rasekon toimipisteellä. Rastipisteet ovat yrityksen toimipisteessä.

Mikäli yrityksellä ei ole toimipistettä tai ei muuten voi vastaanottaa joukkuetta siellä, voi rastipisteen järjestää Raision kirjastolla.

Ketkä?

Kilpailijoina ovat raisiolaiset Rasekon, Vaisaaren sekä Raision lukion opiskelijat 4-5 hengen ryhmissä, eli yhteensä yli 300 nuorta.

Tehtäväpisteitä järjestävät alueen yritykset, yhdistykset ja julkishallinnon toimijat. Yritysten apukäsinä toimivat oppilaitosten tutorit. Yritykset voivat ilmoittautua mukaan .

Tapahtuman pääjärjestäjinä ovat Raision kaupunki, Raseko, Raision Lukio, Vaisaaren Koulu, YES Varsinais-Suomi ja Raision yrittäjät ry.

Siis mitä?

Tapahtumapäivän aikana paikalliset yritykset, yhdistykset, kaupungin toimipisteet ja julkishallinnon edustajat järjestävät oppilaille lyhyitä (20 min) tehtävärasteja eri puolilla Raisiota. Tehtävät liittyvät yrittäjyyteen, työelämään, yritysten asiakkaisiin ja tuotteisiin sekä tärkeisiin kansalaistaitoihin ja -velvollisuuksiin.

Nuoret kiertävät 4-5 hengen ryhmissä suorittamassa yritysten järjestämiä tehtävärasteja ja kilpaillen himoitusta Raisio Business Race -voittajaryhmän tittelistä.

Jokainen ryhmä käy 4-5 eri tehtäväpisteellä Raision alueella. Tehtäväpisteet ovat arvottu etukäteen.

Tehtäväpisteen isännöivä yritys arvioi ja pisteyttää ryhmät. Suorituksen lisäksi jaossa on käytös- ja tsemppipisteitä.

Miten voin olla mukana?

Raisio Business Race on mitä parhain mahdollisuus kohdata raisiolaisia 15-17 -vuotiaita nuoria: tulevaisuuden toivot ja menestystekijät.

 

Järjestä tehtäväpiste

Paras tapa osallistua Raisio Business Race -päivää on järjestää nuorille päivän aikana tehtävärastit. Tehtävä voi liittyä esimerkiksi yrityksesi tuotteisiin, asiakkaisiin tai palveluihin, tai yleisesti työelämään, yrittäjyyteen, kansalaistaitoihin ja -velvollisuuksiin. Vain mielikuvitus on rajana!

Tehtävärasti voi sijaita yrityksen toimipisteellä tai Raision kirjastossa. Ilmoita rastin sijainti ilmoitautumisen yhteydessä.

Nuoret jakautuvat kouluilla 4-5 hengen ryhmiin. Ryhmät kiertävät päivän aikana neljä (4) tehtävärastia. Tehtävärastit määrätty etukäteen.

Tehtävärastit alkavat puolen tunnin välein klo 10-13 välisenä aikana. Rastin kesto tulisi olla noin 20 minuuttia. Voit järjestää rastipisteitä myös harvemmin tai osan ajasta, esimerkiksi vain klo 10:00 ja 11:00.

Viimeisen rastin jälkeen asetat rastilla vierailleet ryhmät keskenään paremmuusjärjestykseen haluamallasi arviointikriteerillä. Lisäksi arvioidaan ryhmien käytöstä ja voit antaa tsemppipisteitä ryhmille, joissa yritys ja meininki oli hyvä vaikka onnistuminen jäikin hieman heikoksi.

Halutessasi saat tehtävärastille myös oppilaitoksen tutorin, joka toimii apunasi tai sinun puolesta tehtävärastilla.

Ilmoittaudu mukaan tästä: 

Lisätietoja:

YES Varsinais-Suomi
Elna Jokinen
puh. 040 5764 748
elna.jokinen@yrittajat.fi