Skip to main content

YES-VALMENNUKSET

YES-valmennukset antavat valmiuksia yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen ja toteuttamiseen omassa työssä.

Tarjoamme yrittäjyyskasvatuksen valmennuksia opetushenkilöstölle, opetuksenjärjestäjille ja kunnille. Tavoitteenamme on, että opetussuunnitelman tavoitteet yrittäjyyskasvatuksesta toteutuvat ja tulevat osaksi opetusta.

Kaikille avoimet valmennukset, kuten webinaarit löydät YES-verkoston tapahtumakalenterista.

YES järjestää myös oppilaitos- tai kuntakohtaisia valmennuksia (kuten veso-koulutuksia) sekä pidempiaikaisia valmennuksia. Lisää tietoa näistä löydät alta. YES-valmennukset ovat pääosin maksuttomia. Kysy lisää omalta YES-aluetoimijaltasi.

Tutustu tilattaviin ja pidempiaikaisiin valmennuksiin:

Työelämäyhteistyö-koulutus

Opettaja, haluatko kehittää työelämäyhteistyötä omassa opetuksessasi? Työelämäyhteistyö-koulutuksessa saat ideoita työelämäyhteistyön suunnitteluun ja toteutukseen sekä työkaluja oppimisen tukemiseen työelämäyhteistyössä.
Opit myös osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen käytäntöjä.

Koulutus on maksuton ja se on suunnattu ensisijaisesti toisen asteen opettajille, mutta siihen voivat osallistua myös muut aiheesta kiinnostuneet. Seuraava koulutus käynnistyy helmikuussa 2023.

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen

Yrittäjyyskasvatuksella elinvoimaa! -valmennus

Yrittäjyyskasvatuksella elinvoimaa! -valmennus on kuntapäättäjille ja -kehittäjille suunnattu valmennuskokonaisuus, jonka avulla yrittäjyyskasvatus saadaan osaksi kunnan arkea.

Lue lisää: Yrittäjyyskasvatuksella elinvoimaa! -valmennus (pdf)

Valmennus on viiden työpajan kokonaisuus, joka on tarvittaessa räätälöitävissä. Kysy lisää YES-aluetoimijaltasi tai osoitteesta  valmennukset@yesverkosto.fi.

Valmennus pohjautuu Yrittäjyyskasvatuksella elinvoimaa! -kuntakäsikirjaan, jonka voit ladata maksutta tästä.

YES LOPS -valmennus

Paikallinen LOPS on tehty, mitä seuraavaksi? YES-verkosto tarjoaa lukioille ja koulutuksen järjestäjille YES LOPS -valmennusta, joka auttaa kehittämään lukiokoulutusta edelleen uuden lopsin mukaisesti.

Lue lisää: YES LOPS -valmennus (pdf)

YES LOPS -valmennus räätälöidään toiveiden mukaan. Kysy lisää YES-aluetoimijaltasi tai osoitteesta valmennukset@yesverkosto.fi.

Tutustu myös uuteen YES LOPS – Opas lukioiden kehittämistyöhön -verkkojulkaisuun.

Verkkokurssi: Mun juttu – Laaja alaisen osaamisen opevalmennus

Mun juttu – Laaja-alaisen osaamisen opevalmennuksessa opit uusia, oppilaslähtöisiä ja oppijoita motivoivia menetelmiä. Saat välineet oppijoiden kokonaisvaltaiseen ohjaamiseen kohti elämää ja työelämää sekä innostavia tehtäviä oman pedagogiikkasi elinikäiseen kehittämiseen.

Lue lisää: Mun juttu -verkkovalmennus (pdf)

Mun juttu -opevalmennus toteutetaan verkkokurssina oppilaitoskohtaisesti. Kysy lisää YES-aluetoimijaltasi tai osoitteesta  valmennukset@yesverkosto.fi.

YES Pedagogiikkapaja

YES Pedagogiikkapajassa opitaan rakentamaan yrittäjämäistä toimintakulttuuria koko oppilaitokseen. Valmennuksessa tutustutaan yrittäjyyskasvatuksen pedagogiikkaan ja otetaan yhdessä oppilaitoksen käyttöön yrittäjyyskasvatuksen työkaluja ja toimintamalleja. Valmennuksessa hyödynnetään YESin Yrittäjyyskasvatuksen työkirjaa.

Valmennus toteutetaan koko oppilaitokseen. Kysy lisää YES-aluetoimijaltasi tai osoitteesta  valmennukset@yesverkosto.fi.