YES-VALMENNUKSET

Tarjoamme yrittäjyyskasvatuksen koulutuksia opetushenkilöstölle ja oppilaitoksille. YES-valmennukset antavat valmiuksia yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen ja toteuttamiseen omassa työssä.

Tavoitteenamme on, että opetussuunnitelman tavoitteet yrittäjyyskasvatuksesta toteutuvat ja tulevat osaksi opetusta. YES-verkoston koulutukset lisäävät opetushenkilöstön yrittäjyys- ja työelämäosaamista ja auttavat rakentamaan yrittäjämäistä toimntakulttuuria koko oppilaitokseen.

Tulevat kaikille avoimet valmennukset, kuten webinaarit löydät tapahtumakalenteristamme. YES järjestää valmennuksia myös oppilaitos- tai kuntakohtaisesti tarpeen mukaan. YES-valmennukset ovat pääsääntöisesti maksuttomia. Pyydä valmennuksia omalta aluetoimijaltasi tai osoitteesta info@yesverkosto.fi.

Tutustu tilattaviin valmennuksiin:

YES LOPS -valmennus

Uusi LOPS tulee, oletteko valmiita? Ei hätää, me autamme.

YES-verkosto tarjoaa lukioille ja koulutuksen järjestäjille YES LOPS -valmennusta, joka auttaa paikallisen opetussuunnitelman laatimisessa.

Lue lisää: YES LOPS -valmennus (pdf)

Koulutuksenjärjestäjät voivat kysyä YES LOPS -valmennusta omalta YES-aluetoimijalta tai osoitteesta  valmennukset@yesverkosto.fi. YES LOPS-valmennuksiä järjestetään nyt myös verkkovalmennuksena, ota yhteyttä ja kysy lisää!

YES Pedagogiikkapaja

YES Pedagogiikkapajassa opitaan rakentamaan yrittäjämäistä toimintakulttuuria koko oppilaitokseen. Valmennuksessa tutustutaan yrittäjyyskasvatuksen pedagogiikkaan ja otetaan yhdessä oppilaitoksen käyttöön yrittäjyyskasvatuksen työkaluja ja toimintamalleja. Valmennuksessa hyödynnetään YESin Yrittäjyyskasvatuksen työkirjaa.

Valmennus toteutetaan koko oppilaitokseen, kysy lisää omalta YES-aluetoimijaltasi.

Verkkokurssi: Mun juttu – Laaja alaisen osaamisen opevalmennus

Mun juttu – Laaja-alaisen osaamisen opevalmennuksessa opit uusia, oppilaslähtöisiä ja oppijoita motivoivia menetelmiä. Saat välineet oppijoiden kokonaisvaltaiseen ohjaamiseen kohti elämää ja työelämää sekä innostavia tehtäviä oman pedagogiikkasi elinikäiseen kehittämiseen.

Lue lisää: Mun juttu -verkkovalmennus (pdf)

Mun juttu -opevalmennus toteutetaan verkkokurssina oppilaitoskohtaisesti. Kysy lisää YES-aluetoimijaltasi tai osoitteesta  valmennukset@yesverkosto.fi.

YES Veso, YES Opevalmennus ja YES Reksivalmennus

YES Veso, YES Opevalmennus ja YES Reksivalmennus tähtäävät yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen omassa työssä. Valmennuksissa hyödynnetään tilanteesta riippuen yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijoita. Kysy valmennuksia YES-aluetoimijaltasi.

YES Info

YES Infot sopivat johdannoksi yrittäjyyskasvatukseen ja esimerkiksi lyhyiksi puheenvuoroiksi tapahtumiin. Niissä käydään läpi muun muassa yrittäjyyskasvatuksen perusperiaatteita, hyväksi havaittuja käytäntöjä ja opetushenkilöstölle tarjolla olevaa tukea. Kysy lisää YES-aluetoimijaltasi.

YES Tutorope -koulutus 2019

YES Tutorope -valmennuksessa kasvatat asiantuntijuuttasi yrittäjyyskasvatuksessa: tutustut yrittäjyyskasvatuksen pedagogisiin ratkaisuihin ja työelämän ja opettajuuden muutokseen sekä verkostoidut muiden toimijoiden kanssa. Valmennus on laajuudeltaan 10 koulutuspäivää ja siihen kuuluu etä- ja lähiopiskelua.

Vuonna 2019 YES-verkosto kouluttaa 30 uutta YES Tutoropettajaa. Valmennus käynnistyi maaliskuussa 2019. Haku valmennukseen on päättynyt.