YES-VALMENNUKSET

Tarjoamme opetushenkilöstölle YES-valmennuksia, jotka antavat valmiuksia yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen ja toteuttamiseen omassa työssä.

Tavoitteenamme on, että opetussuunnitelman tavoitteet yrittäjyyskasvatuksesta toteutuvat ja tulevat osaksi opetusta. Tulevat kaikille avoimet valmennukset, kuten webinaarit löydät tapahtumakalenteristamme. YES järjestää valmennuksia myös oppilaitos- tai kuntakohtaisesti tarpeen mukaan. YES-valmennukset ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Tutustu valmennuksiin:

YES LOPS -valmennus

Uusi LOPS tulee, oletteko valmiita? Ei hätää, me autamme.

YES-verkosto tarjoaa lukioille ja koulutuksenjärjestäjille YES LOPS -valmennusta, joka auttaa paikallisen opetussuunnitelman laatimisessa.

Lue lisää esitteestä: YES LOPS -valmennus (pdf)

Koulutuksenjärjestäjät voivat kysyä YES LOPS -valmennusta omalta YES-aluetoimijalta tai osoitteesta  valmennukset@yesverkosto.fi. Valmennuksia järjestetään syyskuusta 2019 alkaen.

YES Pedagogiikkapaja

YES Pedagogiikkapajassa opitaan rakentamaan yrittäjämäistä toimintakulttuuria koko oppilaitokseen. Valmennuksessa tutustutaan yrittäjyyskasvatuksen pedagogiikkaan ja otetaan yhdessä oppilaitoksen käyttöön yrittäjyyskasvatuksen työkaluja ja toimintamalleja. Valmennuksessa hyödynnetään YESin Yrittäjyyskasvatuksen työkirjaa.

Valmennus toteutetaan koko oppilaitokseen, kysy lisää omalta YES-aluetoimijaltasi.

Verkkokurssi: Mun juttu – Laaja alaisen osaamisen opevalmennus

Mun juttu – Laaja-alaisen osaamisen opevalmennuksessa opit uusia, oppilaslähtöisiä ja oppijoita motivoivia menetelmiä. Saat välineet oppijoiden kokonaisvaltaiseen ohjaamiseen kohti elämää ja työelämää sekä innostavia tehtäviä oman pedagogiikkasi elinikäiseen kehittämiseen.

Mun juttu -opevalmennus toteutetaan verkkokurssina kunta- tai oppilaitoskohtaisesti. Kysy lisää YES-aluetoimijaltasi.

YES Veso, YES Opevalmennus ja YES Reksivalmennus

YES Veso, YES Opevalmennus ja YES Reksivalmennus tähtäävät yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen omassa työssä. Valmennuksissa hyödynnetään tilanteesta riippuen yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijoita. Kysy valmennuksia YES-aluetoimijaltasi.

YES Info

YES Infot sopivat johdannoksi yrittäjyyskasvatukseen ja esimerkiksi lyhyiksi puheenvuoroiksi tapahtumiin. Niissä käydään läpi muun muassa yrittäjyyskasvatuksen perusperiaatteita, hyväksi havaittuja käytäntöjä ja opetushenkilöstölle tarjolla olevaa tukea. Kysy lisää YES-aluetoimijaltasi.

YES Tutorope -koulutus 2019

YES Tutorope -valmennuksessa kasvatat asiantuntijuuttasi yrittäjyyskasvatuksessa: tutustut yrittäjyyskasvatuksen pedagogisiin ratkaisuihin ja työelämän ja opettajuuden muutokseen sekä verkostoidut muiden toimijoiden kanssa. Valmennus on laajuudeltaan 10 koulutuspäivää ja siihen kuuluu etä- ja lähiopiskelua.

Vuonna 2019 YES-verkosto kouluttaa 30 uutta YES Tutoropettajaa. Valmennus käynnistyi maaliskuussa 2019. Haku valmennukseen on päättynyt.

NY-ohjelmakoulutukset

NY-ohjelmakoulutukset tutustuttavat Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmien käyttöön. Katso NY-koulutuskalenteri sivulta nuoriyrittajyys.fi/opettajalle/koulutuskalenteri. YES-aluetoimijat toimivat myös opettajien tukena ohjelman aikana.