PROJEKTIT

YES-verkosto toteuttaa ja on mukana monissa yrittäjyyskasvatukseen liittyvissä projekteissa ja hankkeissa.

Tutustu:

MESH - Verkostot ja mentorointi maahanmuuttajien työllistymisen tukena

MESH on kansainvälinen ESR-hanke, joka tukee kansainvälisten osaajien sijoittumista suomalaisille työmarkkinoille mentoroinnin ja verkostojen kehittämisen avulla. Hankkeen tavoitteena on kehittää, kokeilla ja levittää mentoroinnin malleja ja käytäntöjä sekä systematisoida mentorointia ja verkostojen hyödyntämistä. YES kehittää yhteistyössä hankkeen kanssa YES-kummiportaalia ja mentoritoimintaa.

Lue lisää

Ysimittari

Nuori on peruskoulun aikana hyvin todennäköisesti ollut yrittäjyyskasvatuksen kohteena. Mikä mielikuva yrittäjyydestä nuorelle on syntynyt? Minkälaisia yrittäjyysvalmiuksia nuori kokee omaksuneensa peruskoulun aikana? Valtakunnallinen Ysimittari-kysely selvittää yhdeksäsluokkalaisten yrittäjyysasennetta ja yrittäjyysvalmiuksia. Kolmivuotisen tutkimuksen ensimmäinen kierros käynnistyy keväällä 2020. Tutkimushankkeen rahoittaa Yksityisyrittäjäin Säätiö ja sen toteuttaa LUT-yliopisto yhdessä YES-verkoston sekä Opetushallituksen kanssa.

Lue lisää tutkimuksesta

Yrittäjän päivän verkosto

Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Yrittäjän Päivä -säätiön toiminnan tarkoituksena on yrittäjätoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden arvostuksen edistäminen. Säätiö järjestää vuosittaista Yrittäjän päivää. Yrittäjän päivä 5.9. on merkitty almanakkaan merkkipäiväksi. YES-verkosto on mukana Yrittäjän Päivän yhteistyöverkostossa.

Lue lisää:yrittajanpaiva.fi

Osaavia opettajia - yrittäviä nuoria

Suomen Yrittäjien Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -projektissa järjestetään opettajien täydennyskoulutuksia, joilla vahvistetaan opettajien yrittäjyys- ja liiketoimintaosaamista sekä yrittäjyysopetusta. Hanketta rahoitetaan lääkintöneuvos Sakari Alhopuron tekemällä lahjoituksella. YES-verkosto on mukana toteuttamassa ja kehittämässä hankkeen toimenpiteitä.

Lue lisää hankkeesta

YES Tutorope

YES toteuttaa vuonna 2019 YES Tutorope -hankkeen jossa koulutetaan 33 opettajaa eri puolilta Suomea yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijoiksi ja paikallisen yrittäjyyskasvatustyön kehittäjiksi.

Lue lisää hankkeesta

Tralla.fi

Tralla.fi on yrittäjyyskasvatuksen koti ja kohtauspaikka. Trallassa voit tutustua yrittäjyyskasvatuksen malleihin ja löytää omaan opetukseesi sopivia materiaaleja, menetelmiä ja työkaluja – olet sitten opettaja, rehtori tai opettajaopiskelija. Voit myös itse toimia julkaisijana sekä verkostoitua muiden käyttäjien kanssa. YES-verkosto on mukana järjestämässä Trallan tapahtumia ja toimenpiteitä.

Lue lisää:tralla.fi

YES – Lukiot työelämään

YES-verkosto toteuttaa 1.4.2016–31.3.2019 Lukiot työelämään -hankkeen. Hankkeessa on mukana 17 lukiota, joihin rakennetaan työelämälähtöisempää lukiokoulutusta ja luodaan malleja lukiolaisten työelämään tutustumisjaksoiksi. Tavoitteena on muuttaa lukiokoulutus pysyvästi.

Lue lisää hankkeesta