Skip to main content
13.3.2019

YES Tutorope -valmennus

Helsinki

YES kouluttaa vuonna 2019 kolmekymmentä uutta YES Tutoropettajaa eri puolilta Suomea.

Huom. ilmoittautuminen valmennukseen on päättynyt.

YES Tutoropet ovat eri koulutusasteilla toimivia yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaopettajia. He toimivat paikallisen yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäopettajina sekä YES-aluetoimijan työn tukena. Valmennus on laajuudeltaan 10 koulutuspäivää ja siihen kuuluu etä- ja lähiopiskelua.

Valmennuksen aikana tutoropet kasvattavat asiantuntijuuttaan yrittäjyyskasvatuksessa, tutustuvat yrittäjyyskasvatuksen pedagogisiin ratkaisuihin, työelämän ja opettajuuden muutokseen, verkostoituvat ja pääsevät tutustumaan yrittäjyyskasvatuksen lähettilään työhön käytännössä.

Valmennuksen teemat

  • Yrittäjyyskasvatuksen suuntaviivat ja opetussuunnitelmat
  • Yrittäjämäinen pedagogiikka
  • Yrittäjyyskasvatus käytännössä
  • Yrittäjyyskasvatuksen suunnittelu, toteutus ja arviointi
  • Yrittävan ja yhteisöllisen työkulttuurin aikaansaaminen
  • Muuttuva työelämä ja muuttuva opettajuus
  • Yrittäjyyskasvatus alueellasi, verkostojen luominen ja hyödyntäminen
  • In action -osallistuminen YES-verkoston järjestämiin tilaisuuksiin

Aikataulut

Valmennus alkaa 13.3. aloituswebinaarilla. Valmennuksen aikana järjestetään kolme yhteistä tapaamista Helsingissä: 8.5., 1.10. ja todistustenjako 12.12. YES-joulupuurojen yhteydessä.

Tutoropettajat osallistuvat lisäksi Yrittäjyyden Ytimessä -risteilylle 20.–21.11., jonka lähtöpaikkana on Turku. Valmennukseen kuuluu tämän lisäksi webinaareja ja alueellisia tapaamisia.

Hae nyt!

Valmennukseen voit hakea osoitteessa https://fi.surveymonkey.com/r/YEStutorope2019.

Haku koulutukseen on avoinna 15.2. saakka. Valituille tutoropettajille ilmoitetaan sähköpostitse valinnoista maaliskuun alkuun mennessä.

Lataa valmennusesite tästä: YES Tutorope -valmennus 2019

Valtakunnallinen YES ry ja YES-aluetoimijat toteuttavat tutoropettajien valmennuksen opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Hanke on valtakunnallinen. YES on asiantuntijaverkosto, joka tukee ja valmentaa opettajia yrittäjyyskasvatuksessa ja toimii alueellisen yrittäjyyskasvatustyön rakentajana ja yhteistyön kehittäjänä.