Skip to main content
5.9.2022

Yrittäjän Päivä

Yrittäjyyttä juhlitaan jälleen 5.9. – annetaan lapsille ja nuorille mahdollisuuksia yrittäjämäiseen tekemiseen!

Yrittäjän päivän viikolla eri puolilla Suomea on perinteisesti järjestetty yrittäjyyteen ja yrittäjyyskasvatukseen liittyviä tapahtumia tai otettu opetukseen mukaan jollain tavoin yrittäjämäistä tekemistä.

Yrittäjän päivän viikko on tilaisuus antaa lasten ja nuorten aloittaa uusi lukuvuosi yrittäjämäisesti innovoimalla, kokeilemalla, yhteistyötä tekemällä, vastuun ottamisella ja erilaisiin toimintaympäristöihin tutustumalla. Esimerkiksi Varsinais-Suomessa järjestettävä YES Hack haastaa lukiolaiset ideoimaan ratkaisuja liittyen yritysten vastuullisuuteen niiden arkipäiväisissä toimissa.

Jos tahdot järjestää jotain omassa oppilaitoksessasi, ideoita saat muun muassa YES-verkoston materiaaleista. Tutustu esimerkiksi tähän: Parhaita paloja YES-katalogeista.

Pyydä mukaan myös YES Kummeja kertomaan uratarinaansa tai suunnitelkaa yhdessä koulu-yritysyhteistyötä!

Voit kertoa omista Yrittäjän Päivän viikon tapahtumista ja tempauksista sosiaalisessa mediassa hashtageilla #yrittäjänpäivä ja #yrittäjyyskasvatus.

Muista, että YES-aluetoimijat auttavat ja neuvovat opettajia ja kouluja yrittäjyyskasvatuksessa ja verkottavat kouluja ja työelämää koulu-yritysyhteistyöhön. Tutustu YES-verkoston toimintaan.

Yrittäjän Päivää on vietetty  joka vuosi 5. syyskuuta jo vuodesta 1997 alkaen. Lue lisää osoitteesta yrittajanpaiva.fi.