Skip to main content
11.11.2020

Yrittäjyyden Ytimessä 2020

verkkoseminaari

Yrittäjyys-
kasvattajien
vuoden päätapahtuma.
Teemana
tulevaisuuden osaaminen.

Tänä vuonna kohtaamme toisemme verkon välityksellä – oletko mukana?

Marraskuussa pääset nauttimaan Yrittäjyyden Ytimessä -yrittäjyyskasvatusseminaarista omalta sohvaltasi tai työhuoneestasi käsin. Tapahtuman teemana on tulevaisuuden osaaminen, johon sukellamme yrittäjämäisen osaamisen ekosysteemin ja verkostoyhteistyön keinoin.

Seminaari lähetetään poikkeuksellisesti vuorovaikutteisena livelähetyksenä Turusta keskiviikkona 11.11.2020 kello 12–16 (sekä tapahtumaan liittyvät virtuaalivierailut yrityksiin ti 10.11.2020) Mukana on yrittäjyyskasvatuksen, osaamisen ja oppimisen tämän hetken kiinnostavimmat keskustelijat ja ilmiöt!

Tule mukaan
verkostoitumaan,
saamaan uusia ideoita
ja tuomaan omaa osaamistasi näkyväksi!

Tapahtuman alkuun on:

Tänä vuonna asiantuntijavieras olet myös sinä.

Sinulla on asiantuntemusta, kokemusta ja näkemystä. Me tahdomme tuoda sen esille.

Yrittäjyyden ytimessä -tapahtumassa pääsemme kuulemaan yrittäjyyskasvatuksen ja oppimisen asiantuntijoita, mutta tänä vuonna merkittävä osa tapahtumasta on omistettu teidän osallistujien osaamiselle ja visioille.

Yrittäjyyden ytimessä -tapahtumassa pääset rakentamaan jotain uutta ja uudenlaisella tavalla: Marraskuussa me mallinnamme yhdessä, mitä meidän mielestämme on tulevaisuuden osaaminen. Tapahtuman aikana pääset verkon välityksellä antamaan oman panoksesi yhteisen näkemyksen luomiseen ja oppimaan muilta osallistujilta.

Mitä se tarkoittaa?

Hyödynnämme Yrittäjyyden ytimessä-seminaarissa digitaalista Topaasia-keskustelualustaa, joka mahdollistaa verkostoitumisen ja innovatiivisen keskustelun verkossa.

Topaasia on pelillistetty tapa tuottaa laajasti eri näkökulmia. Se on myös konkreettinen toimintasuunnitelma, joka samalla mahdollistaa kaikille tilan tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Topaasian avulla emme vain keskustele ja luo yhteistä ymmärrystä, vaan tavoitteena on konkreettinen ja yhteinen visio: Mitä on tulevaisuuden osaaminen?

Pre-ohjelma tiistaina 10.11.

Yrittäjyyden ytimessä -verkkoseminaarin oheisohjelmana tarjoamme osallistujille myös mahdollisuuden virtuaalivierailuihin eri yrityksiin.

Virtuaalivierailut järjestetään seminaaria edeltävänä päivänä 10.11.2020 kello 14–15.30 virtuaalisessa yhteistyöskentelytilassa Virtual HUBissa ja niihin voi ilmoittautua seminaari-ilmoittatumisen yhteydessä.

Virtuaalivierailujen hostit

Juhani Koivuviita

Co-founder & CLO, Educraftor

Juhani on Educraftorin yksi perustaja ja tiimivalmentaja. Hän vastaa Educraftorin valmennusohjelmien suunnittelusta, järjestämisestä ja läpiviennistä. Hän on aiemmin ollut mm. suomen kielen opettaja kaikilla koulutusasteilla, perusasteen yksityiskoulun rehtori, ohjelmapäällikkö ja koordinaattori kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Educraftorin lisäksi Juhani on ollut perustamassa HUB Turkua, yhteisöllistä työtilaa ja yhteisöä, ja toimii tällä hetkellä Hub Turku ry:n puheenjohtajana.

www.educraftor.com
www.hubturku.com

Päivi Pihlajamäki

Yrittäjä, Picla Design

Verkosto-osaaminen yrittäjyyden edellytyksenä - Myös yksinyrittäjä tarvitsee ympärilleen toimivan tiimin

Olen Päivi ja pyörittänyt omaa yritystäni nyt reilun vuoden ajan osa-aikaisesti päätyöni ohella. Yksinyrittäjyys on antanut minulle valtaa ja vapautta toteuttaa itseäni ja tehdä omia päätöksiäni. Tärkein oppini yrittäjyydessä on kuitenkin ollut se, että myös yksinyrittäjä tarvitsee muita pyörittääkseen omaa yritystään. Yritykseni Picla Design on oma yritykseni, mutta pidän Piclan tekijöinä myös monia muita suomalaisia yrittäjiä, jotka olen löytänyt matkaani vuoden aikana.

Tule mukaan kuulemaan oma tarinani verkostomaisesta työskentelystä ja sen tärkeydestä yrittäjyydestä. Jos työelämässä yrittää pärjätä yksin, putoaa nopeasti pois muiden matkasta.

Hanna Kontinen

Head of Talent & Culture, Brella

Kasvuyritys Brellan koronavuosi ja opit tulevaisuuteen

Brella on vuonna 2016 perustettu kansainvälinen kasvuyritys, joka tarjoaa teknisen verkostoitumisalustan sekä virtuaalisille että fyysisille tapahtumille. Brella on auttanut jo satoja tuhansia ihmisiä löytämään töitä, kollegoja, sijoittajia jne. alustansa avulla. Tällä hetkellä asiakkaita löytyy yli 60 maasta ja Brellan asiakkaisiin kuuluu yrityksiä kuten Google, Samsung, TechCrunch ja Slush.

Hanna työskentelee Brellalla Head of Talent & Culture roolissa ja vastaa kaikesta, joka liittyy ihmisten rekrytointiin, työssä viihtymiseen ja Brellan kulttuuriin.

Koronakriisi on koetellut monia toimialoja paljon, mutta aivan erityisesti tapahtuma-alaa ja samalla myös Brellaa. Vahva yrityskulttuuri on kuitenkin varmistanut, että Brellalla on tulevaisuus kriisin jälkeenkin. Mitä viimeiset kuusi kuukautta ovat opettaneet ja minkälaisilla eväillä Brella jatkaa tästä eteenpäin?

Anna Härö-Köresaar

Yrittäjä, Annan Villiliha Oy ja Kalaliike Andström

Anna toimii riistalihaan erikoistuneen lihakaupan Annan Villiliha Oy:n kauppiaana ja joulukuussa 2019 Anna aloitti myös vuonna 1989 perustetun Kalaliike Andströmin uutena kauppiaana Helsingin Vanhassa kauppahallissa. Yksityisyrittäjänä Anna on aloittanut vuonna 2014 ja tuonut halliin nuorta yrittäjäpolvea. Yrittämisen lomassa Anna valmistui kokiksi keväällä Perho liiketalousopistosta.

Korona on laittanut kauppahallin kauppiaat kovaan testiin ja yrittäjät eivät ole voineet jäädä lepäämään laakereilleen. Keväällä yrityksen toimintaa muutettiin lyhyessä ajassa ja Annan yritykset aloittivat uutena palveluna kotiinkuljetukset. Anna tietää, mitä on sisukkuus, epävarmuuden sietäminen ja mahdollisuuksiin tarttuminen. Tule kuuntelemaan, mitä kulunut vuosi on opettanut yrittäjälle ja mitkä ovat askelmerkit tulevaisuuteen.

Lauri Koittola

Yrittäjä, tiimi- ja yksilövalmentaja, dialogin fasilitoija

Lauri on valmennusyrittäjä, jonka intohimona on tiimioppiminen, dialogisuuden lisääminen, konfliktien ratkaisu ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kehittäminen tiimeissä ja yksilöiden elämässä. Hän toimii freelancermaisesti monissa eri projekteissa, kuten esimerkiksi Yrittäjän PT (valmennusta pienyrittäjile), ACE Consulting Oy (itseohjautuvuus, työhyvinvointi ja tiimioppiminen), Korpi ForRest (kokonaisvaltainen hyvinvointi taukoja lisäämällä). Hän tekee myös yksilövalmennuksia, joissa valmennettavan omia voimavaroja hyödyntäen kuljetaan yhdessä kohti tavoitteita, mitä ne ikinä ovatkaan.

Yrittäjyys ei ollut pesunkestävälle humanistille ilmiselvin vaihtoehto. Kahden vuoden yrittäjämäisen toiminnan jälkeen ja tässä vaiheessa kokopäiväisenä yrittäjänä hän kuitenkin kokee, että humanisteja pitäisi olla enemmänkin yrityselämässä. Yhteiskunta on menossa siihen suuntaan, että yhä useampi joutuu kasaamaan kuukausitulonsa monista eri lähteistä ja olisi tärkeää, että yrittäjyys olisi mukana vaihtoehtona myös humanisteilla, kasvatus- ja yhteiskuntatieteilijöillä sekä muilla, joille se ei ole se perinteisesti se ensimmäinen vaihtoehto.

laurikoittola.com

Ohjelma keskiviikkona 11.11.

12.00 YES Talk

Suora lähetys Yrittäjyyden valmennustila Wision Studiosta Turusta. Luvassa positiivista puhetta ja keskusteluja yrittäjyyskasvatuksesta ja tulevaisuuden osaamisesta ja oppimisesta. Vieraana asiantuntijoita YES-verkostosta: opettajia, yrittäjyyskasvatuksen kehittäjiä ja rohkeita kokeilijoita.

13.00 Topaasia-pelisessio: Millaista on tulevaisuuden osaaminen?

Tässä osuudessa pääset antamaan oman panoksesi yhteisen näkökulman luomiseen. Hyödynnämme osiossa Topaasiaa, joka on digitaalinen ja pelillinen keskustelutyökalu, jolla on helppo keskustella osallistavasti ja konkretiaan tähtäävästi.

14.30 Akvaariokeskustelut ja yhteenveto

Pelisession jälkeen keskustelemme ryhmien fasilitoijien johdolla pelisessiosta ja sen tuloksista. Akvaariokeskusteluissa mukana on livevisualisoija, joka luo pelisessioista visuaalisen taulun, jossa nähtävillä pelisessioissa nousseita asioita ja merkityksellisiä ajatuksia.

YES Talk -lähetys jatkuu Wisio-studiolta. Mitä saimme aikaan? Mitä voimme jatkossa yhdessä tehdä?

YES Talkin osallistujat

Kirsi Peura

Yrittäjyysasiamies, Turun yliopisto

Kirsi Peura, FT, toimii Turun yliopiston yrittäjyysasiamiehenä vastuullaan yliopiston yrittäjyysstrategian toteutuksen koordinointi. Tähän liittyen Kirsi esimerkiksi tukee yliopiston eri tiedekuntien johtoa ja opettajia yrittäjyysopetuksen kehittämisessä sekä koordinoi yrittäjyyskasvatukseen liittyvää henkilöstökoulutusta.

Lisäksi Kirsi johtaa kansallista korkeakoulutuksen kehittämishanketta, joka keskittyy korkeakouluopetuksen ulkopuolella hankitun yrittäjyysosaamisen integroimiseen osaksi korkeakouluopintoja. Hanke lanseeraa marraskuussa avoimen työkalun YOOP.FI tukemaan korkeakoulujen henkilökuntaa ja opiskelijoita muualla hankitun yrittäjyysosaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa.

Kehittämistyön rinnalla Kirsi toimii tutkijatohtorina Turun kauppakorkeakoulun yrittäjyyden tutkimusryhmässä. Hänen tutkimusalueisiinsa kuuluu yrittäjyyskasvatus, akateeminen yrittäjyys, yrittäjyysyliopisto, yrittäjämäinen yliopisto ja toimijuus.

Sanna Lehtonen

toiminnanjohtaja, YES ry

Sanna Lehtonen on Suomen merkittävimmän yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkoston, YES-verkoston johtaja.

Hänellä on yli 20 vuoden kokemus yrittäjyyskasvatuksen kehittämisestä eri rooleissa. Hän kokee tällä hetkellä tärkeimmäksi tehtäväksi rakentaa yrittäjämäistä toimintakulttuuria oppilaitokseen ja sitä ympäröivään yhteiskuntaan.

Hän näkee, että yrittäjyyskasvatuksella on merkittävä rooli alueellisen elinvoimaisuuden ylläpitämisessä ja yhteiskunnallisen hyvinvoinnin luomisessa. Lehtonen kannustaa eri toimijoita aktiiviseen vuoropuheluun yrittäjämäisen osaamisen ekosysteemin rakentamiseksi. Työssään YES-verkostossa hän tähtää siihen, että yrittäjämäinen toimintatapa on kiinteä osa suomalaista arkea.

Ennen yrittäjyyskasvatuksen innostajan saappaisiin astumista hän toimi luokanopettajana ja rehtorina. Lehtonen on toiminut myös yrittäjänä ja perheyrityksen osakkaana.

Maria Taipale

Rasekon johtava rehtori ja kuntayhtymän johtaja

Maria Taipaleella on liki 30 vuoden johtamiskokemus yrityksistä ja koulutusorganisaatioista. Omakohtaista yrittäjäkokemusta hänellä on kymmenen vuotta.

Yrittäjyys on hänelle läheinen asia. Hän haluaa omassa työssään edistää niin henkilöstön kuin opiskelijoidenkin yrittäjähenkisyyttä ja ammatillista kasvua kohti jatkuvaa oppimista.

Hän on YES ry:n hallituksen jäsen ja on aikanaan yrittäjänä toiminut aktiivisesti myös yrittäjäjärjestössä. Hän näkee yrittäjämäisen ekosysteemin toteutuvan tulevaisuudessa ja luottaa siihen, että verkostoissa kyetään uudistumaan ja uudistamaan ajattelua. Ammatillisen koulutuksen tehtävä on valmentaa opiskelijoita yrittäjähenkisiksi ja osaamisellaan pärjääviksi ammattilaisiksi.

Olli-Pekka Juhantila

Kuntayhtymän johtaja, Salon seudun koulutuskuntayhtymä

Olen ehtinyt hankkia monipuolista työelämäkokemusta jo noin 40 vuoden ajalta.

Kokemusta on kertynyt hyvin erilaisista ja erikokoisista organisaatioista niin yksityisellä kuin julkisella sektorillakin, myös yrittäjänä.
Koulutukseltani olen tuotantotalouden DI ja kauppatieteiden tohtori (KTT).

Ammatillisen koulutuksen keskeinen tehtävä on tuottaa ammattitaitoa. Siihen sisältyvät niin substanssiosaaminen kuin yleiset työelämätaidotkin.

Tärkeä osa ammatillista koulutusta on tuottaa valmiuksia toimia erilaisissa ympäristöissä ja tilanteissa. Asenne työtä ja sen tekemistä kohtaan ovat ensiarvoisia tulevaisuuden nopeasti muuttuvassa maailmassa pärjäämiseen.

Yrittäjyyskasvatus ja yrittäjyyttä tukevat opinnot ovat olennainen osa tätä asenteen kehittymistä. Ne luovat hyvän pohja ja usein myös kiinnostuksen omaan yrittäjyyteen.

Me pyrimme luomaan pohjan jatkuvalle uuden oppimiselle ja tarjoamaan eväät, joilla pärjää niin palkkatyössä kuin yrittäjänäkin. Myös oman osaamisen päivittäminen muuttuviin tilanteisiin korostuu entistä enemmän.

Hinnat

Osallistumismaksu jäsenille ja jäseneksi liittyville

20 €

Nyt kannattaa seminaariosallistumisen yhteydessä liittyä myös YES ry:n jäseneksi! YES ry:n jäsenenä pääset mukaan vaikuttamaan ja saat mm. alennuksia YES-verkoston järjestämiin tilaisuuksiin. Valitsemalla nyt  jäsenhintaisen seminaarilipun, saat loppuvuoden YES-jäsenyyden maksutta. Lue lisää YESin jäsenyydestä täällä.

Osallistumismaksu muille

 

40 €

Jos et tahdo liittyä tällä kertaa YESin jäseneksi, voit maksaa vain seminaarin osallistumismaksun.

Osallistuminen ainoastaan virtuaalivierailuille

0 €

Osallistuminen tiistain 10.11. virtuaalivierailuille on maksutonta. Muista kuitenkin ilmoittautua!

Osallistu keskusteluun somessa: #yrittäjyydenytimessä

Kysyttävää? Ota yhteyttä:

Tapahtuman järjestää YES Varsinais-Suomi, YES-verkosto ja Varsinais-Suomen Yrittäjät yhteistyössä kumppanien kanssa. Tahdotko kumppaniksi? Kysy lisää: 050 358 8409 tai johanna.vainio@yrittajat.fi.