Skip to main content
17.11.2021 — 18.11.2021

Yrittäjyyden Ytimessä 2021

Turku
TÄRKEÄÄ TIETOA TAPAHTUMAAN SAAPUVILLE:

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päivittänyt koronaohjeistusta, joten toimi seuraavasti:

  • Lataa puhelimellesi koronapassi tai ota printattuna mukaasi koronatodistus sekä henkilötodistus. Koronapassi tarkastetaan sisäänpääsyn yhteydessä. Lisätietoja: https://www.kanta.fi/koronapassi
  • Pidä ilmoittautumisen yhteydessä saatavaa osallistujakorttia mukanasi koko tilaisuuden ajan.
  • Jos sinulla on flunssan tapaisia oireita tai kuumetta, jääthän kotiin lepäämään.
  • Pidä maskia, huolehdi käsihygieniasta ja käytä desinfiointiaineita koko tilaisuuden ajan.
  • Pidä tarvittavaa etäisyyttä muihin aina kun se on mahdollista sekä vältä fyysistä kontaktia (ei kättelyä tai halailua).

Tänä vuonna teemana on
yrittäjämäisen osaamisen ekosysteemi.

Yrittäjyyden Ytimessä -yrittäjyyskasvatusseminaari pidetään jälleen livenä! Perinteistä risteilyä ei tänä vuonna järjestetä, vaan kokoonnumme Turkuun 17.–18.11.2021.

Seminaarin ensimmäisenä päivänä tarjoamme mahdollisuuden tutustua kansainväliseen tutkijayhteisöön: järjestämme Entrepreneurial Learning Ecosystems Forumin. Englanninkielisen tapahtuman ohjelmaan voit tutustua täällä.

Seminaarin toisena päivänä jatkamme yrittäjämäisen osaamisen ekosysteemin teemalla. Innostavan asiantuntijapuheenvuoron jälkeen kokeilemme konkreettisesti itse yhtä tapaa toteuttaa yrittäjyyskasvatusta: YES Hackissä ratkaisemme yhdessä yritysten antamia haasteita. Pääsemme toiminnallisen päivän kautta todistamaan, miten yrittäjyyskasvatusta tehdään yhdessä ideoiden ja kokien, ja miten olennaista siinä on yhteistyö työelämän kanssa. Saat päivästä varmasti myös ideoita vietäväksi omaan työhösi!

Oletko hanketoimija? Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Project HUB eli hanketoimijoille mahdollisuus esitellä omaa hankettaan, tutustua muihin hanketoimijoihin ja löytää uusia hankekumppaneita.

Tule mukaan
verkostoitumaan,
ja hakemaan vinkkejä
omaan yrittäjyyskasvatustyöhön!

Tapahtuman alkuun on:

Ohjelma keskiviikkona 17.11.

Keskiviikon kansainvälinen ohjelma Entrepreneurial Learning Ecosystems Forum järjestetään yhteistyössä Turun kauppakorkeakoulun ja Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseuran kanssa. Forum on myös osa Euroopan merkittävintä yrittäjyystutkimuskonferenssia RENTiä.

Forum pidetään englanniksi ja sen ohjelma koostuu asiantuntijapuheenvuoroista sekä case-esimerkeistä. Tapahtuma pidetään EduCityssä Turun Tiedepuistossa (Joukahaisenkatu 7, 20520 Turku).

klo 14.30–17.30 Entrepreneurial Learning Ecosystems Forum

klo 17.45–20 Yrittäjyyden Ytimessä -cocktailtilaisuus

Tutustu Forumin tarkempaan ohjelmaan ja puhujiin täällä.

Ohjelma torstaina 18.11.

Tapahtuma pidetään Turun ammatti-instituutin yrittäjyyden valmennustila Wisiossa (Lemminkäisenkatu 14–18 A, 20520 Turku).

9.00 Jaakko Porokuokka: Muuttuva maailma, kestävät ratkaisut

Jaakko Porokuokka toimii fasilitaattorina Sitra Labissa. Hänen työtään on auttaa eri taustoista ponnistavia ihmisiä etsimään yhdessä ratkaisuja yhteiskunnan viheliäisiin ongelmiin. Sitra Labin opeista ammentavassa puheenvuorossa tarkastellaan keinoja kehittää kestäviä ja pysyviä ratkaisuja monimutkaisissa ja muuttuvissa toimintaympäristöissä.

9.30 YES Hack starttaa
YES Hack on tapahtuma, jonka ideana on yhteiskehittäminen: kokoonnumme ratkaisemaan yrityksien tai työelämän edustajien antamia haasteita tiimeinä. YES Hackissä pureudumme yrittäjämäisen osaamisen ekosysteemiin ja yhteistyöhön!

10.30 Haasteiden ratkaisemista tiimeissä

11.00  Kahvit ja pientä purtavaa
Haasteiden ratkaiseminen jatkuu.

12.30  YES Talk: Ratkaisujen esittely
Yhteenvetoa ja yhteistö keskustelua.

13.00 Tapahtuma päättyy

Project HUB 17.–18.11.

Tutustu käynnissä oleviin ja tuleviin yrittäjyyskasvatusten hankkeisiin tai ideoi uusia hankkeita potentiaalisten kumppanien kanssa Project HUBissa.

Hanketoimija tule esittelemään hankettasi! Voit varata ständin Project HUBiin hankkeellesi ilmoittautumisen yhteydessä. Ständipaikan hinta on 200 € ja se sisältää pöydän sekä osallistumismaksun yhdelle hengelle molemmille päiville.

Ständipaikkoja riittää 15 ensimmäiselle ilmoittautujalle.

Saapuminen paikalle

Foorumi toteutetaan Turun tiedepuiston alueella, EduCity-rakennuksessa osoitteessa Joukahaisenkatu 7, 20520 Turku. Katso kartalta [Google Maps] tai EduCity Turku.

EduCity sijaitsee Kupittaan rautatieaseman välittömässä läheisyydessä. Kävelymatka rautatieasemalta on n. 200 m. EduCityn lähelle kulkevat bussit nro 32 ja 42 (Kupittaan rautatieaseman pysäkki). Lyhyen kävelymatkan päähän tulee myös useita muita busseja. Katso tarkemmin Föli-reittioppaasta täältä.

Kampuksella on rajoitetusti parkkipaikkoja, joten käytäthän mahdollisuuksien mukaan muita liikenneyhteyksiä saapuessasi Kupittaalle. Kaikki alueen pysäköintivaihtoehdot ovat maksullisia. Lisätietoa alueen pysäköintivaihtoehdoista täältä.

Toisen päivän ohjelma toteutetaan Turun tiedepuiston alueella, DataCity-rakennuksessa Turun ammatti-instituutin yrittäjyyden valmennustila Wisiossa osoitteessa Lemminkäisenkatu 14-18A, 20520 Turku. Katso kartalta [Google Maps]

Osallistu keskusteluun somessa: #yrittäjyydenytimessä

Osallistuminen

Osallistuminen molempien päivien ohjelmaan

50 €

Osallistumismaksu sisältää tarjoilut ja se kattaa sekä 17.11. pidettävän Entrepreneurial Learning Ecosystems Forumin osallistumisen että torstain 18.11. ohjelman.

Osallistuminen etänä 17.11. tapahtumaan

30 €

Etäkatseluoikeus 17.11. Entrepreneurial Learning Ecosystems Forumiin.

Osallistuminen vain 18.11. ohjelmaan

20 €

Osallistumismaksu sisältää tarjoilut. Tapahtuma järjestetään lähitilaisuutena ja sitä ei striimata eikä tallenneta.

Ständipaikka Project HUBiin

200 €

Sisältää pöydän sekä osallistumismaksun yhdelle hengelle (hankkeen edustaja) molemmille päiville.

Lisätiedot

Sanna Lehtonen
toiminnanjohtaja
Valtakunnallinen YES ry
045 357 2716
sanna@yesverkosto.fi

Johanna Vainio
aluepäällikkö, YES Varsinais-Suomi
koulutus- ja osaamisasioiden päällikkö, Varsinais-Suomen Yrittäjät
050 358 8409
johanna.vainio@yrittajat.fi

Tapahtuman järjestää YES Varsinais-Suomi, YES-verkosto ja Varsinais-Suomen Yrittäjät yhteistyössä kumppanien kanssa. Tahdotko kumppaniksi? Kysy lisää: 050 358 8409 tai johanna.vainio@yrittajat.fi.