Skip to main content
2.2.2023 — 4.2.2023

Opopäivät 2023 – Opotiikkaa

Hämeenlinna

Vuoden 2023 Opopäivät järjestetään 2.-4.2.2023 Hämeenlinnassa.

Valtakunnalliset Opopäivät on ohjausalan ammattilaisten vuosittainen koulutustapahtuma. Opopäivien Opotiikkaa -teema perehdyttää ajankohtaisiin ohjauksen sisältöihin:

  • Hyvinvointi
  • Ohjauksen tulevaisuus
  • Kestävä kehitys

Ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuoroja, oppilaitos- ja yritysvierailuja, työpajoja ja mahdollisuus osallistua Sopo ry:n vuosikokoukseen ja toimikuntien tapaamisiin. Messuosastoilla vierailemalla voi tutustua ohjausalaan linkittyviin uusiin ajankohtaisiin tuotteisin ja palveluihin.

YES-verkosto on mukana Opopäivillä: Löydät meidät S-rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta ständiltä 33, jossa pääset tutustumaan Ilona IT:n Emill.fi -palveluun ja palvelussa pian julkaistavaan JEKKU-osaamisympäristöön.

JEKKUssa toisen asteen opiskelijat tunnistavat ja sanoittavat omaa yrittäjyys- ja työelämäosaamistaan. Sisältöjen teemoja ovat muun muassa itsetuntemus ja unelmointi, projektiosaaminen, yrittäjyysosaaminen ja verkosto-osaaminen. Osaamisympäristö on myös yhteisöllinen, mikä mahdollistaa vuorovaikutuksen, verkostoitumisen ja sisällön tuottajien ja käyttäjien kohtaamisen yhdessä ja samassa paikassa.

JEKKUa pilotoidaan parhaillaan Satakunnassa, ja Opopäivillä siihen pääsevät tutustumaan myös Satakunnan ulkopuoliset toimijat! Oppimisympäristö valmistuu käyttöönotettavaksi keväällä, jonka jälkeen se on avoin kaikille toisen asteen opiskelijoille.

Nähdään Opopäivillä!

opopaivat2022.com

JEKKU-osaamisympäristö on kehitetty ESR-rahoitteisessa Open Platform Entrepreneurship Education for Future Work -hankkeessa, jossa mukana ovat Valtakunnallisen YESin lisäksi Prizztech Oy ja Satakunnan koulutuskuntayhtymä.

Oletko satakuntalainen toimija? Lue täältä, miten pääset mukaan hankkeen yrittäjyyskasvatuksen ekosysteemiin.