Skip to main content

Kauppakeskuksen kesäduuniskaba

kohderyhmä: yläkoulu, toinen aste

Kesäduuniskaba on kauppakeskuksen ja alueen oppilaitosten yhdessä järjestämä ideointikilpailu, jonka voittajat saavat kahden viikon kesätyöstipendin johonkin kauppakeskuksen yrityksistä.

Kesäduuniskaban tavoitteena on herättää nuorten kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan ja innostaa yrittäjämäiseen toimintaan sekä tietenkin antaa muutamalle nuorelle kokemus kesätyöstä. Yrityksille kilpailu on mahdollisuus tutustua nuoriin osaajiin ja heidän ideoihinsa.

Kilpailu voi olla esimerkiksi kauppakeskukselle sloganin tai mainoskampanjan suunnittelu. Suunnittelutyö toimii työhakemuksena ja palkintona on kesäduuni valitussa kauppakeskuksen yrityksessä. Kilpailuaika on 1–2 kuukautta ja nuorille annetaan lupa tehdä kilpailutöitä oppitunnilla. Kilpailutyöt saa suunnitella yksin tai pienryhmissä.

Kilpailutyöt arvioi jury, joka koostuu kauppakeskuksen yrittäjistä ja esimerkiksi yrittäjäjärjestön edustajasta. Jos voittanut ehdotus on yksilötyö, voidaan myös seuraavaksi tulleita palkita, jotta useampi nuori saa kesätyöstipendin.

Stipendi toteutetaan niin, että ne kauppakeskuksen yritykset, jotka on saatu mukaan skabaan tekevät ”työpaikkailmoituksen”, johon voittajat vastaavat mielenkiintonsa mukaan. Näin sopiva työpaikka ja työntekijä kohtaavat.

Jos paikkakunnalla ei ole kauppakeskusta, kesäduuniskaban voi toteuttaa myös paikallisen yrittäjäyhdistyksen ja muutaman alueen yrityksen kanssa, tai mukaan voi ottaa myös kaupungin tai kunnan edustuksen. Tällöin kilpailu voi liittyä esimerkiksi kunnan elinvoiman lisäämiseen tai matkailun edistämiseen.