Skip to main content

Mentorointia lukioon

Mentorointia on käytetty työelämässä ja korkeakoulumaailmassa viime vuosina enenevässä määrin ja sen hyödyt on tunnustettu laajalti. Lukioihin mentorointi on kuitenkin vasta tulossa.

Mentorointi tuo lukio-opiskelijalle perspektiiviä oman tilanteen hahmottamiseen, konkreettista apua arjen haasteista selviämiseen sekä ennen kaikkea tukea tulevaisuuden suunnitteluun.

Mentorointia lukioon -oppaaseen on koottu kaikki tarpeellinen tieto, mitä mentorointi on sekä step-by-step -ohjeet, miten saat aloitettua ohjelman ja vietyä onnistuneesti läpi. Oppaasta löydät myös kokemuksia ja arvioita ohjelmasta ja sen hyödyllisyydestä niin lukiolaisen, mentorin kuin ohjaavan opinto-ohjaajankin näkökulmasta. Oppaan avulla mentorointi on helppoa ottaa osaksi esimerkiksi oppilaitoksen opinto-ohjauksen käytänteitä.

Oppaan sisällöt syntyivät valtakunnallisessa #rajatontyöelämä ESR-hankkeessa, jossa pirkanmaalaiset lukiot lähtivät yhdessä kehittämään mentorointiohjelmaa omien koulujensa käyttöön. 

Lataa Mentorointia lukioon -opas

Opas on pdf-muodossa. Kun olet täyttänyt kentät ja klikannut "Lähetä", pääset lataamaan oppaan ruudulle ilmestyvästä "Lataa opas tästä" -napista. Jos nappi ei ilmesty, tarkista että olet hyväksynyt sivuston evästeet.

Loading...