Skip to main content

YES LOPS – Opas lukioiden kehittämistyöhön

Uusi opas lukioiden kehittämistyöhön!

Lukiokoulutus on ollut viime aikoina muutosten keskellä. Lukiouudistus pitää sisällään toimenpiteitä, joilla halutaan antaa lukiolaisille entistä paremmat valmiudet jatko-opintoihin ja työelämään. Tavoitteena on myös lisätä lukiolaisten hyvinvointia jo lukiokoulutuksen aikana.

Keskiössä uudistumisprosessissa on lukion opetussuunnitelman uudistamistyö. Tämän tueksi laadittu YES LOPS – Opas lukioiden kehittämistyöhön auttaa lukioita käymään laajempaa keskustelua arvoista, oppimisesta ja lukion toimintakulttuurista sekä siitä, miten ne näkyvät lukion arjessa.

Opas auttaa lukioita rakentamaan opetussuunnitelmansa niin, että yrittäjyyskasvatus toteutuu läpileikkaavana kaikessa opetuksessa.

YES LOPS -opas perehtyy etenkin lukion opetussuunnitelman yleiseen osaan. Se käsittelee lukion arvoja, oppimiskäsitystä, toimintakulttuuria ja laaja-alaisen osaamisen periaatetta ja tarkastelee niitä etenkin työelämä-, yrittäjyys- ja korkeakouluyhteistyön näkökulmasta.

YESin ajattelun mukaisesti keskiössä on toimintakulttuurin kehittäminen, joka luo pohjan myös pedagogiselle kehittämiselle.

Opasta ei ole tarkoitettu pelkästään opetussuunnitelman laatimisen tueksi, vaan opas on tukena myös muussa lukion kehittämistyössä. Oppaan teemoihin on hyvä palata säännöllisesti ja keskustella, onko tavoitteissa onnistuttu.

YES LOPS -oppaasta löytyy myös vinkkejä siihen, miten kehittämistyötä voidaan arvioida.

Voit ladata oppaan käyttöösi alla olevalla lomakkeella.

Tarvitsetko tukea kehitystyön käynnistämiseen tai enemmän tietoa oppaan teemoista? Oppaan lisäksi voit tilata YES-verkostolta YES LOPS -valmennuksen.

Lataa YES LOPS -opas

Opas on pdf-muodossa. Kun olet täyttänyt kentät ja klikannut "Lähetä", pääset lataamaan oppaan ruudulle ilmestyvästä "Lataa opas tästä" -napista. Jos nappi ei ilmesty, tarkista että olet hyväksynyt sivuston evästeet.

Loading...