Skip to main content
22.9.2021

Yhdessä elinvoimaa! Kuntapäättäjän eväät yrittäjyyskasvatukseen

verkossa

Tervetuloa kuulemaan, miten sinä voit rakentaa yrittäjämäistä ja elinvoimaista kuntaa yrittäjyyskasvatuksen keinoin.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä

Yrittäjyys on avainasemassa pärjäävän hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisessa.

Yrittäjyyteen ja yrittäjämäisyyteen voi oppia. Yrittäjyyskasvatus on lapsille ja nuorille suunnattua asennekasvatusta, jonka tavoitteena on saada lapset ja nuoret innostumaan voimallisemmin oman elämänsä rakentamisesta ja löytämään oman juttunsa elämässä ja tulevassa työelämässä.

Siksi yrittäjyyskasvatus on elintärkeää myös kunnan kehittämisen näkökulmasta.

Tarvitsemme kuntia, jotka panostavat yrittäjyyskasvatukseen. Tarvitsemme kuntapäättäjiä, jotka haluavat mahdollistaa suunnitelmallisen ja tavoitteellisen yrittäjyyskasvatuksen toteuttamisen.

Mutta mistä lähteä liikkeelle kunnan yrittäjyyskasvatuksen suunnittelussa? Miten sinä voit kuntapäättäjänä edistää yrittäjyyskasvatuksen toteutumista kunnassasi?

YES-verkosto järjestää keskiviikkona 22. syyskuuta kello 17 Zoomissa yrittäjyyskasvatustapahtuman kaikille uusille ja vanhoille kuntapäättäjille.

Tapahtuma on suunnattu kunnanvaltuutetuille ja muille kunnallisessa päätöksenteossa mukana oleville henkilöille, mutta muutkin teemasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Puheenvuorot

Hannu Kuusela, Harjavallan kaupunginjohtaja: Nuoret ja tulevaisuuden kunta

Miksi yrittäjyyskasvatustyön tulisi olla osa kunnan strategioita ja toiminnan suunnittelua? Mikä on yritteliäiden nuorten merkitys tulevaisuuden kunnassa?

Jenni Rajahalme, YES Satakunta, Prizztech: Meidän kunnasta parhaimmat tulevaisuuden tekijät?

Miten kunta parhaimmillaan hyödyntää yrittäjyyskasvatustyön? Miten yrittäjyyskasvatus on osa vetovoimaa? Millaisia tuloksia sillä voidaan saavuttaa? Miksi sen mittaaminen on haasteellista? Mitä kuntapäättäjä voi tehdä omassa roolissaan yrittäjyyskasvatustyön edistämiseen?

 

Keskustelua ohjaa YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen. Tervetuloa!

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä

Kannattaa ilmoittautua, vaikka et pääsisikään osallistumaan, sillä ilmoittautuneet saavat tilaisuudesta tallenteen jälkikäteen.

Tahdotko tietää heti lisää? Voit jo nyt tutustua YES-verkoston kuntavaaliteemoihin ja ladata itsellesi maksuttoman YES-kuntakäsikirjan.  Julkaisemme myös syksyllä 2021 uuden oppaan yrittäjyyskasvatuksen tiimin rakentamiseen kuntaan, lue lisää täältä.

Haluatko tietoa yrittäjyyskasvatuksen ajankohtaisista asioista, valmennuksista ja tapahtumista suoraan sähköpostiisi? Tilaa YES-uutiskirje.