Skip to main content

YES-kuntakäsikirja

Onko teidän kunnassa mietitty, kenen vastuulla on yrittäjyyskasvatuksen toteutuminen?

Yrittäjyyskasvatuksella elinvoimaa! YES-kuntakäsikirja kunnan päätöksentekijöille on tehty yrittäjyyskasvatuksen suunnittelun avuksi kuntien virkamiehille, luottamushenkilöille ja muille kunnan kehittämisessä mukana oleville tahoille.

YES-kuntakäsikirja auttaa rakentamaan kunnan elinvoimaisuutta tukevaa yrittäjyyskasvatusta suunnitelmallisesti, johdonmukaisesti ja koko kunnan tasolla.

YES-kuntakäsikirja auttaa ottamaan yrittäjyyskasvatuksen huomioon kunnan päätöksenteossa ja nostamaan yrittäjyyskasvatuksen osaksi kunnan kaikkia kehittämistoimenpiteitä.

Käsikirja tarkastelee yrittäjyyskasvatusta koko toimintakulttuurin ja ekosysteemin tasolla, jolloin yrittäjyyskasvatusta on mahdollista suunnitella kokonaisvaltaisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa niin, että siihen saadaan jatkumo.

YES-kuntakäsikirja pitää sisällään seuraavat luvut:

1. Onko kuntasi elinvoimainen?
2. Ennakointi edellyttää keskustelua
3. Miksi yrittäjyyskasvatus ei toteudu?
4. Mahdollistaako kunta yrittäjyyskasvatuksen?
5. Yrittäjyyskasvatusta rakennetaan yrittäjämäisen osaamisen ekosysteemissä
6. Yrittäjyyskasvatus osana strategioita
7. Arviointi on osa yrittäjyyskasvatusta
8. Työkalut yrittäjyyskasvatuksen rakentamiseksi kuntaan

YES-kuntakäsikirja on suunnattu virkamiesten lisäksi myös luottamushenkilöille ja muille kunnan kehittämisessä mukana oleville tahoille, ja se on hyvä perehdytys yrittäjyyskasvatukseen myös kaikille kuntavaaliehdokkaille.

Voit ladata kuntakäsikirjan käyttöösi alla olevalla lomakkeella.

Tarvitsetko tukea yrittäjyyskasvatuksen rakentamiseksi kuntaan tai enemmän tietoa käsikirjan teemoista? Käsikirjan lisäksi voit tilata YES-verkostolta YES-kuntavalmennuksen.

Lue lisää kuntakäsikirjasta tästä artikkelista: Kenen vastuulla on yrittäjyyskasvatuksen toteutuminen kunnassa? YES-verkosto julkaisi kuntapäättäjille käsikirjan yrittäjyyskasvatuksesta

Lataa YES-kuntakäsikirja

YES-kuntakäsikirja on pdf-muodossa. Kun olet täyttänyt kentät ja klikannut "Lähetä", pääset lataamaan oppaan ruudulle ilmestyvästä "Lataa opas tästä" -napista. Jos nappi ei ilmesty, tarkista että olet hyväksynyt sivuston evästeet.

Loading...