Skip to main content

Unelmaduuni-kilpailu

kohderyhmä: yläkoulu, toinen aste

Unelmaduuni on kunnan tai kaupungin järjestämä kilpailu, jossa nuorilla on mahdollisuus ideoida ja suunnitella itselleen kesätyöpaikka. Parhaimmat ideat toteutetaan eli joukko nuoria pääsee pariksi viikoksi kesätöihin itse suunnittelemaansa tehtävään.

Kilpailuun osallistuakseen nuoret tekevät työhakemuksen, jossa he esittelevät ideoimansa ammattinimikkeen ja työn sisällön. He myös kertovat, mikä hyöty työstä on työnantajalle ja miksi juuri he olisivat paras valinta.

Kilpailu voidaan järjestää esimerkiksi tietylle ikäluokalle tai ikäluokille. Nuorille voidaan myös antaa mahdollisuus osallistua 1–3 hengen ryhmissä, jolloin he suunnittelevat unelmaduunin tiimille.

Nuorelle unelmaduuni-kilpailu on tilaisuus harjoitella työhakemuksen laatimista, mutta ennen kaikkea tutustua omiin vahvuuksiinsa, osaamiseensa ja kiinnostuksen kohteisiinsa. Idea kesätyöhön voivat löytyä esimerkiksi harrastuksista.

Kunta voi määritellä Unelmaduuni-työpaikkailmoituksessa tarkemmin, minkälaisia kesätyöideoita se nuorilta toivoo. Unelmaduuni voi olla esimerkiksi sellainen, joka lisää asukkaiden hyvinvointia tai kunnan elinvoimaa. Unelmaduunin teema voi liittyä myös kunnan strategiaan ja tavoitteisiin tai esimerkiksi kestävään kehitykseen.

Unelmaduuni-kilpailuja on järjestetty usealla eri paikkakunnalla ja palkattuja unelmaduuneja ovat olleet muun muassa lasten liikuttaja, muraalin maalaaja, kanteleen soittaja, kesävideon kuvaaja, somettaja, vanhusten kauppa-avustaja, jonglööri, novellien kirjoittaja ja lapsiparkin pitäjä.

Esimerkkejä mallin toteutuksista:

Julia, 15, keksi itselleen unelmatyön – auttaa vanhuksia kauppareissuilla

Lue uutinen

Kolme nuorta saa kesällä unelmaduunin Kouvolassa – saavat itse valita

Lue uutinen