Kokoa kehittämistiimi Tavoitteet-työpajaan. Yrittäjyyskasvatuksen laaja-alaiseen kehittämiseen tähtäävien tavoitteiden onnistunut asettaminen edellyttää, että työpajassa on mukana mahdollisimman montaa eri näkökulmaa edustavia toimijoita, joten mukaan kannattaa ydintiimin lisäksi jälleen kutsua myös vierailevia asiantuntijoita kunnan eri toimijaryhmistä.
Ennen varsinaisen työskentelyn aloittamista on syytä palauttaa osallistujien mieleen yhdessä luotu visio sekä kunnan nykyisen yrittäjyyskasvatusmallin vahvuudet ja haasteet. On myös tärkeää varmistaa, että osallistujilla on jaettu ymmärrys siitä, mikä tavoitteiden asettamisen tarkoitus on, ja minkälainen tavoitteen tulisi olla. Alustuksessa voi hyödyntää esimerkiksi yllä kuvattua SMART-mallia.
Käytä työpajassa alla olevaa Visiosta tavoitteisiin -työskentelypohjaa ja aloita työskentely kirjoittamalla pohjaan kunnan yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen visio. Sen jälkeen visio puretaan uudelleen osasiinsa tunnistamalla sen kolme–neljä keskeisintä teemaa. Teema voi olla esimerkiksi tietty aihepiiri tai ylätason tavoite, kuten resurssien riittävyys, yrittäjyyskasvatuksen vaikuttavuuden lisääminen tai yhteisöllisyyden ja yhteistyön vahvistaminen.
Teemat nimetään, ja ne kirjoitetaan työskentelypohjaan. Jaa seuraavaksi osallistujat pienryhmiin ja aloita kuhunkin teemaan liittyvien tavoitteiden ideointi. Tarkoitus on ensin ideoida Post-it-lapuille mahdollisimman monta tavoitetta ja sen jälkeen yhteisen keskustelun kautta valita niistä tärkeimmät. Yhdistele eri ideoita ja karsi ehdotettuja tavoitteita niin, että kuhunkin visiosta johdetun teeman alle jää lopulta korkeintaan viisi tavoitetta.