Edistymisen seuranta ei ole kertaluonteinen toimi, vaan yrittäjyyskasvatuksen vaikuttavuuden vahvistaminen edellyttää jatkuvaa vuorovaikutusta arvioinnin ja käytännön toiminnan välillä. Kehittämistiimin tulisikin onnistua tekemään arvioinnista kiinteä osa yrittäjyyskasvatuksen kuntatasolla tehtävää koordinointi- ja kehittämistoimintaa.
Tällä sivustolla esitellyn kehittämismallin perimmäinen tarkoitus on edesauttaa yrittäjyyskasvatuksen laaja-alaista hyödyntämistä kuntien elinvoimaisuuden vahvistamiseen pyrkivässä työssä. Prosessin lopputulemana syntynyt kehittämisstrategia tuokin tähän kunnallesi erinomaiset lähtökohdat.
Aidosti vaikuttaviin tuloksiin päästään kuitenkin vain, jos yrittäjyyskasvatuksen yhteinen kehittäminen on – aivan, kuten muukin kunnassa tehtävä strateginen kehittämis- ja elinvoimatyö – jatkuvaa ja pitkäjänteistä.
Yrittäjyyskasvatuksen vaikuttavuuden kehittäminen edellyttää, että siihen osallistuu jatkossakin erilaisia näkemyksiä, asiantuntemusta ja osaamista edustavia paikallisia toimijoita, jotka ymmärtävät omat roolinsa ja vastuunsa yrittäjyyskasvatuksen kokonaisuudessa. Yrittäjyyskasvatuksesta tulee koko kunnan yhteinen asia, kun se heijastelee eri toimijoiden yhteisiä intressejä.
Tärkeässä roolissa on myös yrittäjyyskasvatuksen pedagogisen kehittämisen mahdollistaminen. Vaikuttava ja tuloksellinen yrittäjyyskasvatus vaatii monipuolisia oppimisympäristöjä, tiiviimpää työelämäyhteistyötä ja uudenlaisia, nuorten arkeen kiinnittyviä toteutustapoja.
Yrittäjyyskasvatuksen jatkuva kehittäminen on sitoutunutta, kokeilevaa ja paikallisiin tarpeisiin perustuvaa tavoitteellista tekemistä. Tässä ja nyt tehdyt ponnistelut alkavat hiljalleen näkyä kunnassa yrittäjämäisen osaamisen ja toimintakulttuuri vahvistumisena, lisääntyneenä yrittäjyytenä ja elinvoimana. Panostamalla yrittäjyyskasvatukseen, panostat kuntasi tulevaisuuteen – onnistunutta matkaa!