Skip to main content
  Uutinen

11 tapaa tuoda yrittäjyyttä kouluun – ota tästä parhaat vinkit

By 10.9.2012 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Miten innostan oppilaita luovuuteen ja oma-aloitteisuuteen? Miten aloitan yhteistyön kouluni ja alueen yritysten kanssa? Ota mallia tuoreista esimerkeistä, jotka on kerätty kouluista ympäri Suomen!

YES-verkoston uudessa Yrittäjyyttä kouluun -katalogissa esitellään lyhyesti yksitoista erilaista tapaa toteuttaa yrittäjyyskasvatusta koulussa.

Mallit on koottu eri kouluasteilta ja niiden tavoitteena on antaa ideoita, vinkkejä ja rohkaisua kaikille, jotka pohtivat uusia ja innostavia keinoja yrittäjyyskasvatukseen ja koulu-yritys -yhteistyöhön.

Katalogista löytyy niin yhden päivän tiiviitä tapahtumia kuin pidempiaikaisempaa ja säännöllisempää yhteistyötä yritysmaailman kanssa.

Miltä esimerkiksi kuulostaa suunnittelukilpailu opiskelijoille, jonka voittajat saivat kesätyöpaikat alueen yrityksissä?

Lue myös aloitekykyisestä nuoresta, joka sai oppia toisilta nuorilta hankkimalla TET-harjoittelupaikan ny-yrityksessä.

Tai selvitä, miten alueen yrittäjäyhdistyksen voi  sitouttaa tuottamaan yrittäjyyskasvatusta lukiolaisille.

Katalogista löydät jokaisen esimerkin kohdalta tiedon, mitkä tavoitteet järjestäjillä oli ja miten case toteutettiin. Järjestäjät kommentoivat myös lyhyesti miten yhteistyö eri tahojen välillä toimi ja miten he omasta mielestään onnistuivat – olisiko jotain voinut tehdä toisin?

Tutustu katalogiin ja hyödynnä muiden kokemuksia!

Jos kiinnostut jostakin esimerkistä ja tahdot toteuttaa sen omassa oppilaitoksessasi, jokaisen esimerkin kohdalta löytyy myös alueen YES-toimijan yhteystiedot, joka osaa antaa lisätietoja ja vinkkejä.

Lue tai lataa katalogi itsellesi materiaalit-sivulta.