Skip to main content
  Uutinen

Juha Koski on vuoden YES Kummi 2017

By 7.2.2017 11 huhtikuun, 2019 No Comments

YES-verkosto palkitsee vuosittain yrittäjän tai työelämän asiantuntijan, joka on toteuttanut yrittäjyyskasvatusta toimien vapaaehtoisena YES Kummina kouluyhteistyössä. Tänä vuonna vuoden YES Kummi on Pohjois-Pohjanmaalainen yrittäjä Juha Koski Vuolux Oy:stä. Lisäksi YES myönsi kunniamaininnan YES Kummi Mirita Saxbergille.

– Vuoden YES Kummi 2017 Juha Koski on aktiivisesti tuonut tietoa työelämästä opettajille ja lisännyt kokemuksellaan ja esimerkillään nuorten yrittäjyys- ja työelämätuntemusta. Hän tsemppaa opiskelijoita mielellään ja haluaa jakaa muille tietoa yrittäjyyden matkalla kertyneistä kokemuksistaan. Hän on vieraillut ahkerasti eri kouluasteilla puhumassa yrittäjyydestä ja kertomassa omasta yrittäjänurastaan, myös oman kotipaikkakuntansa ulkopuolella, kiittää YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Juha Koski on toimitusjohtajana Vuolux Oy:ssä, joka on Nivalassa toimiva vuolukivikiukaita valmistava yritys. YES Pohjois-Pohjanmaan aluepäällikkö Leena Eskola Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutista kertoo, että Koski on aktiivisesti edistänyt yrittäjyyskasvatusta Pohjois-Pohjanmaalla.

– Kouluvierailujen lisäksi Juha Koski oli mukana myös Pohjois-Pohjanmaan yrittäjyyskasvatuksen strategian kokoamisessa osallistumalla aktiivisesti seututiimityöskentelyyn ja tuomalla strategiaan arvokasta työelämän näkökulmaa. Tänä vuonna hän käyttää työaikaansa YES Lukiot työelämään -hankkeen Nivalan lukion tiimityössä. Vaikka Vuolux on pieni yritys, Juha Koski järjestää aikaa toimiakseen YES Kummina ja näyttää näin esimerkkiä muillekin alueen yrittäjille, Eskola kertoo.

Tuore Vuoden YES Kummi 2017 kannustaa yrittäjiä ja opettajia yhteistyöhön.

– Nuoret ovat tosi mukavia, fiksuja ja hirveän valveutuneita ja ennakkoluulottomia. YES Kummina saa itsekin energiaa nuorista ihmisistä: kun menee hyvällä dynamiikalla kertomaan asioita niin huomaa että he ovat mukana. Mielestäni opettajien kannattaa ehdottomasti hyödyntää YES Kummeja, olivat he sitten yrittäjiä tai muita työelämässä työskenteleviä. Se antaa opettajallekin samalla tavoin uutta näkökulmaa kuin oppilaillekin ja piristää kaikkien päivää, Koski sanoo.

Mirita Saxbergille kunniamaininta #työharha-kampanjasta

Tänä vuonna YES myöntää myös YES Kummi -kunniamaininnan, jonka saa PR-yrittäjä, opettaja ja eduskunta-avustaja Mirita Saxberg.

Saxberg toimi keulakuvana ja haastattelijana YES Kummien viime vuoden #työharha-kampanjassa, jossa heräteltiin keskustelua työelämästä ja siihen liittyvistä käsityksistä ja muistutettiin, miten tärkeää nuorten on saada tietoa työelämästä ja esikuvia työn tekijöistä.

– Mirita Saxberg on upea esimerkki myönteisestä ja aktiivisesta YES Kummista. Hän toimi kampanjassamme aikaansa säästämättä, ja sai kontakteillaan ja positiivisuudellaan kampanjavideoihin haastateltavaksi huippujoukon julkisuuden henkilöitä, jotka olivat nuorillekin tuttuja. Saxbergin ansiosta yhä useampi nuori ja opettaja osaa pyytää koulu-yritysyhteistyöhön kumppaniksi YES Kummia, Lehtonen kiittää.

YES Kummit ovat yrittäjiä ja työelämän edustajia, jotka toimivat vapaaehtoisina koulujen työelämäyhteistyössä. YES Kummien ansiosta nuoret tutustuvat lähiympäristönsä yrityksiin ja työn tekijöihin ja saavat roolimalleja työelämään. Vuoden YES Kummi Juha Koski toimii YES Kummina Pohjois-Pohjanmaalla ja Mirita Saxberg pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Voit pyytää heitä yhteistyöhön YES-kummiportaalissa yeskummit.fi.

(kuva: Joni Turunen)