Skip to main content

JEKKU-osaamisympäristö

JEKKU on täysin uudenlainen oppimateriaali osaamisen tunnistamiseen ja sanoittamiseen.

JEKKU on yhdessä opettajien, nuorten ja asiantuntijoiden kanssa kehitetty osaamisympäristö, jossa oppijat voivat tunnistaa, kehittää ja sanoittaa omaa työelämä- ja yrittäjyysosaamistaan.

JEKKU toimii yhteisöllisesti, mikä mahdollistaa vuorovaikutuksen ja verkostoitumisen muiden palvelun käyttäjien kanssa.

JEKKU tekee näkyväksi opiskelijoiden osaamista ja innostaa nuoria oman osaamisen kehittämiseen koko opiskelunsa ajan.

JEKKU on suunniteltu toisen asteen oppijoille, mutta sitä voi käyttää jokainen, joka kokee teemat itselleen tärkeiksi. JEKKU on kaikille avoin ja maksuton.

Mikä?

JEKKU on oppimaan oppimisen työkalu, joka auttaa muuttamaan opittavat asiat projekteiksi. Projekteja voi toteuttaa joko yksin tai yhdessä muiden kanssa, ja JEKKU innoittaa myös yrittäjyyteen.

Keskeistä JEKKUssa on oppijan verkosto-osaamisen kehittäminen: JEKKUssa oppija tutustuu vahvuuksiinsa ja voimavaroihinsa sekä pääsee rakentamaan omia verkostojaan ja tekemään niissä yhteistyötä.

JEKKU-sisällöt rakentuvat kolmen ydinkysymyksen varaan: Kuka olen? Mitä osaan? ja Kenet tunnen? Näiden ydinkysymysten avulla voi tunnistaa ja sanoittaa omaa osaamistaan liittyen seuraaviin teemoihin: 

  • itsetuntemus ja unelmointi
  • projektiosaaminen
  • yrittäjyysosaaminen
  • verkosto-osaaminen.

JEKKUn sisällöt tukevat toisen asteen koulutuksen opetussuunnitelmia ja koulutustavoitteita.

JEKKU täyttää juuri sen aukon, johon ei tällä hetkellä ole materiaalia.

Lukion oppilaanohjaaja

JEKKUn rakenne auttaa opettajaa ja tuo projektien opettamiseen toivotun työkalun.

Lukion opettaja

Palvelu on selkeä ja helppo käyttää.

Opiskelija

Miten?

JEKKU-osaamisympäristö toimii Emill-palvelussa, jossa osallistujat löytävät verkoston ja yhteisön, jonka kanssa jakaa niin osaamisen kuin oppimisen kokemuksia.

Emill-palvelu on suunniteltu mobiililaite edellä eli parhaimman kokemuksen saat kun lataat sen sovelluksena kännykkääsi. Sisältöjä voi käyttää myös selaimella.

Yhteistyö Emill.fi-palvelun kanssa mahdollistaa sen, että JEKKU pysyy taskussa vaikka koulu, harrastus tai työpaikka vaihtuvat – osaamisen sanoitukset kulkevat mukana minne ikinä oma polku kuljettaa!  

Ota JEKKU käyttöösi!

JEKKU on käytettävissä suomeksi ja englanniksi.

Näin saat JEKKUn älylaitteeseesi: Lataa Emill-sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta. Ensimmäisellä käyttökerralla luot tilin Emilliin, minkä jälkeen pääset JEKKU-sisältöihin.

Tarkemmat ohjeet tilin tekemiseen voit lukea tästä.

Tutustu Ohjaajan oppaaseen

Millä oppitunneilla JEKKUa voi käyttää ja miten? Ryhmässä vai itsenäisesti? Miten JEKKUa voi käyttää lukio-opetuksessa ja miten sisältöjä kannattaa aikatauluttaa?

Ohjaajan oppaasta saat hyödyllistä tietoa JEKKUn hyödyntämisestä millä tahansa oppitunnilla. Oppaan voit ladata maksutta tästä: Ohjaajan opas JEKKU-osaamisympäristöön.

JEKKU-osaamisympäristö on kehitetty ESR-rahoitteisessa Open Platform Entrepreneurship Education for Future Work -hankkeessa, jossa mukana ovat Valtakunnallisen YESin lisäksi Prizztech Oy ja Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu.

JEKKU-osaamisympäristön rekisteri- ja tetosuojaseloste.