Skip to main content
  Uutinen

Onko oppilaitoksessasi tai kunnassasi yrittävä kulttuuri? Arvioi osoitteessa yrittavakulttuuri.fi

By 3.2.2021 8 helmikuun, 2021 No Comments

Oulun yliopiston MicroENTRE®:n ja YES Pohjois-Pohjanmaan tuottama yrittävän kulttuurin arvointityökalu tarjoaa käytännön vinkkejä toimenpiteistä, joilla voidaan tukea oppilaitoksen yrittävän kulttuurin rakentumista ja yrittäjyyskasvatuksen tavoitteiden toteutumista.

Voiko oppilaitoksen yrittävää kulttuuria mitata?

Kyllä voi, esimerkiksi Oulun yliopiston Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE®n vastavalmistuneella Yrittävän kulttuurin itsearviointipalvelu -työkalulla.

Uusi itsearviointipalvelu tukee oppilaitosten yrittävän kulttuurin rakentumista ja yrittäjyyskasvatuksen toteutumista.

Työkalu avattiin tammikuussa osoitteessa yrittavakulttuuri.fi. Sivusto kokoaa yhteen yrittäjyyskasvatuksen keskeiset tavoitteet, joiden pohjalta yrittävän kulttuurin itsearvointitesti on rakennettu. Testi perustuu tutkimukseen, valtakunnallisiin yrittäjyyslinjauksiin ja alueellisiin yrittäjyyskasvatuksen strategioihin.

Palvelun avulla oppilaitoksessa voidaan omatoimisesti arvioida ja suunnitella yrittävän kulttuurin toteutumista ja sen kehittämistä pitkäjänteisesti.

Rehtorit tai opetushenkilöstö voivat itse vastata kysymyksiin ja saada tulokset ja eväitä jatkoa varten suoraan palvelusta. Vastaaja näkee myös omat tuloksensa vertailuna muihin saman kouluasteen oppilaitoksiin.

Yrittäjyyskasvatuksen toteutumista voi edelleen kehittää työkalun antamien vinkkien avulla. Itsearvioinnin jälkeen saa halutessaan myös yksilöidympää palautetta.

Työkalu sopii myös koko kunnan yrittävän kulttuurin arvointiin

Yrittävän kulttuurin itsearvointityökalu on suunnattu koulutusorganisaatioille, ja sitä voidaan hyödyntää myös kuntatasolla. Työkalu antaa kuntajohdolle mahdollisuuden tarkastella yrittäjyyskasvatuksen ja yrittävän ilmapiirin toteutumista koko kunnan tasolla.

Testaa heti: yrittavakulttuuri.fi.

 

Yrittävän kulttuurin itsearviointipalvelu pilotoitiin Pohjois-Pohjanmaan alueella viime vuoden lopulla. Lue lisää:

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE® on tuottanut testin osana EAKR-rahoitteista SoloENTRE ja Yrittävä kulttuuri -hanketta. Sisällön kehittämisessä ovat olleet mukana YES ry, YES-verkosto, Centria, OAMK, Koulutuskeskus Brahe, Koulutuskeskus JEDU, OSAO, Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalvelut sekä alueelliset yrityspalvelut. Oppimateriaalien näkökulmasta sisältöä ovat kommentoineet myös Talous ja nuoret TAT sekä Nuori Yrittäjyys ry.

Lisätiedot: Leena Eskola, 040 0906103, leena.eskola@oulu.fi