Skip to main content
  Uutinen

Osaatko toteuttaa yrittäjyyskasvatusta? 4 syytä, miksi sinun pitäisi arvioida opetustasi

By 19.10.2015 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kehitetty Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo™ on nyt saanut rinnalleen oman mittarin AMK-opettajien käyttöön. LUT:in yrittäjyyskasvatuksen päällikkö Elena Ruskovaara kertoo, miksi sinun pitäisi viimeistään nyt aloittaa yrittäjyyskasvatusopetuksesi kehityksen seuraaminen.

1. Ymmärrät laaja-alaisemmin yrittäjyyskasvatusta

“Yrittäjyyskasvatuksesi seuraaminen auttaa sinua hahmottamaan yrittäjyyskasvatuksen laaja-alaisesti: siihen kuuluu niin yrittäjämäinen pedagogiikka, yrittäjyyskasvatuksen opetusmenetelmät kuin opetuksen sisällöt. Yrittäjyyskasvatuksen mittaristoissa on otettu huomioon sekä nykyiset että vuonna 2016 voimaantulevat opetussuunnitelman perusteet.”

2. Teet yrittäjyyskasvatuksestasi suunnitelmallista ja edistyvää

“Seuraamalla omaa yrittäjyyskasvatustasi helpotat työsi suunnitelmallisuutta ja näet, miten kehityt opettajana. Kun olet vastannut Yrittäjyyskasvatuksen mittariston kysymyksiin, saat välittömästi konkreettisen, henkilökohtaisen palautteen, jota voit hyödyntää oman työsi jatkokehittämisessä.”

3. Hahmotat yrittäjyyskasvatuksen kokonaisuutena, jossa oppilaitoksesi ja oman opetuksesi tavoitteet yhdistyvät koulu-yritysyhteistyöhön

“Itsearviointi auttaa sinua yhdistämään opetukseesi omat tavoitteesi, oppilaitoksesi tavoitteet sekä koulu-yritysyhteistyön. Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo tukee yrittäjyyskasvatuksen toteuttamista perus- ja toisella asteella. Ammattikorkeakoulussa mittaristo mahdollistaa yrittäjyyden edistämisen tavoitteellisen kehittämisen.”

4. Saat tukea yrittäjyyden edistämiseen ammattikorkeakoulussa

“Ammattikorkeakouluilla on yhteiskunnallinen tehtävä yrittäjyyden edistäjänä. Uusi Opettajan yrittäjyysmittaristo AMK-opettajille auttaa tässä tehtävässä esittelemällä yrittäjyyskasvatuksen konkreettisina opettajan tekoina, joihin kuuluvat sekä sisällöt että menetelmät.

Tutustu Yrittäjyyskasvatuksen mittaristoon LUT:in sivuilla ja aloita sen käyttö jo tänään. Kysymyksiin vastaaminen vie 15 minuuttia ja saat henkilökohtaisen palautteen ja kehitysehdotukset heti.

Opettajan yrittäjyysmittaristo AMK-opettajalle: www.lut.fi/yrittajyysmittaristo

Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo perus- ja toiseen asteen opettajille ja opettajaksi opiskeleville: www.lut.fi/mittaristo

Mikä Opettajan yrittäjyysmittaristo?

Opettajan yrittäjyysmittaristo AMK-opettajille on yrittäjyyden edistämisen itsearvioitityökalu ammattikorkeakoulun opettajille, rehtoreille ja tutkimushenkilöstölle. Se on kehitetty ja testattu yhdessä ammattikorkeakouluopettajien ja monitieteellisen tutkimusryhmän kanssa. Kysymykset peilaavat opettajien tarpeiden lisäksi myös ammattikorkeakoulujen tavoitteita sekä yhteiskunnallisia suuntaviivoja, joita yrittäjyyskasvatukselle on korkeakouluasteella asetettu.

Opettajan yrittäjyysmittaristo on jatkoa aiemmin LUT:ssa kehitetylle Yrittäjyyskasvatuksen mittaristolle, joka on suunnattu perus- ja toisen asteen opettajille ja rehtoreille ja joka soveltuu myös opettajaksi opiskeleville.