Skip to main content
  Uutinen

Tässä yrittäjyyskasvatuksen edelläkävijät: vuoden YES Agentit palkittiin

By 1.12.2016 11 huhtikuun, 2019 No Comments

YES-verkosto on jälleen palkinnut suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä.


Osa uunituoreista YES Agenteista pääsivät pokkaamaan diplominsa Vauhtia!Enemmän väyliä työelämään -verkostofoorumissa 1.12. Kuvassa vasemmalta Hyvyinkään kaupungin liiketoimintajohtaja Annukka Lehtonen, lehtori Esa Jormanainen Liperin koulusta, Karhulan lukion rehtori Kristiina Juvonen, lehtori Tarja Räisänen Liperin koulusta, Jaana Åkerroos ja Anna-Maija Lassila Turun ammatti-instituutista, Seinäjoen kaupungin perusopetuksen yrittäjyyskasvatuskoordinaattori Henna Kangas sekä Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen.

YES-verkoston YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustukset on myönnetty toimijoille, jotka ovat muun muassa uudistaneet koulutusta ja kehittäneet yrittäjyyskasvatusta, luoneet verkostoja ja rakentaneet koulu-yritysyhteistyötä.

– Suomessa tehdään uraauurtavaa työtä yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseksi. Rohkeilla opettajilla on keskeinen rooli koulun ja opettajuuden uudistamisessa, mutta hekin tarvitsevat tukea. Yrittäjyyskasvatuksen juurruttamiseksi oppilaitoksiin tarvitaan yhteistyötä koulun sisällä ja koulun ulkopuolella. Siksi YES-verkosto palkitsee tänä vuonna sellaisia henkilöitä, tiimejä ja organisaatioita, jotka ovat mahdollistaneet yrittäjämäisemmän toimintakulttuurin rakentamisen, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Kuluvana vuotena yhteistyö eri toimijoiden välillä yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseksi on ollut YES-verkoston toiminnan ytimessä.

– Vuoden alussa me YES-verkostossa lupasimme lisätä vuoropuhelua koulutuksen ja työelämän välillä ja auttaa tekemään yhteistyöstä arkea. Syyskuussa YES-verkosto julkaisi Yrittäjyyskasvatuksen työkirjan, jota voivat hyödyntää sekä opettajat, rehtorit kuin työelämän yhteistyökumppanitkin. Se antaa kouluille tukea opetussuunnitelmien yrittäjyyskasvatuksen oppimistavoitteiden saavuttamiseen ja opastaa yhteistyöhön työelämän kanssa. Toivomme, että nyt palkitsemamme YES Agentit näyttävät esimerkkiä siitä, mitä yhteistyö ja rohkea kokeileminen saa parhaimmillaan aikaan.

Vuoden 2016 YES Agentit:

 • Etelä-Savo: kehittämispäällikkö Taisto Hirvonen, Etelä-Savon ammattiopisto
 • Etelä-Pohjanmaa: Seinäjoen yrittäjyyskasvatusfoorumi
 • Keski-Pohjanmaa: Anne Pesola, Kehittämisyhtiö Kosek
 • Keski-Suomi: Palokan yhtenäiskoulun yrittäjyyskasvatustiimi (apulaisrehtori Päivi Manninen ja opettajat Annika Herranen ja Susanna Borel)
 • Keski-Uusimaa: liiketoimintajohtaja Annukka Lehtonen, Hyvinkään kaupunki
 • Kotka-Hamina: Karhulan lukio ja sen rehtori Kristiina Juvonen
 • Kouvola: tilaajapäällikkö Veikko Niemi, Kouvolan kaupunki, lasten ja nuorten palvelut
 • Pohjanmaa: aluekehittäjä Maria Nybäck, Oy Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia
 • Pohjois-Karjala: Liperin koulu, Liperi
 • Pohjois-Pohjanmaa: yrittäjyyskasvatuksen asiantuntija Helena Poukkanen, BusinessOulu
 • Satakunta: toimitusjohtaja Markku Kivinen, Satakunnan Yrittäjät
 • Varsinais-Suomi: Turun ammatti-instituutin WISIO – yrittäjyyden oppimisympäristö, Anna-Maija Lassila ja Jaana Åkerroos

Lisää tietoa kunkin alueen YES Agentin tekemästä yrittäjyyskasvatustyöstä saat YES-aluetoimijoilta.