Skip to main content
  Uutinen

Vuoden 2022 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin – tämä joukko on levittänyt yrittäjämäistä asennetta vahvalla ja monialaisella yhteistyöllä

By 12.1.2023 No Comments

Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto on jälleen palkinnut suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Tässä ovat vuoden YES Agentit 2022!

Vuoden YES Agentti -tunnustuksen myöntää Valtakunnallinen YES ry yhdessä YES-verkoston kanssa. Tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria.

–Tahdomme tunnustuksella tuoda näkyviin etenkin sitä yhteistyötä, jota eri alueilla ja eri organisaatioissa tehdään yrittäjyyskasvatuksessa. Yrittäjyyskasvatusta ei voi sysätä vain yksittäisten opettajien työksi, vaan yrittäjyyskasvatus kuuluu kaikille kunnan toimijoille. Onnistunut yrittäjyyskasvatus näkyy nuorten asenteissa ja valmiuksissa sekä yrittäjämäisessä osaamisessa ja on parhaimmillaan kuntien ja alueiden elinvoiman vahvistaja, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Vuoden YES Agenteista -tunnustuksen saaneiden joukosta löytyy tänä vuonna muun muassa yrittäjyyden kehittäjäopettajia, yrittäjyyskasvatustiimi, koulutuskuntayhtymä, yhdistys ja sivistysjohtajien yhteistyö.

– Vuoden YES Agentit 2022 ovat edistäneet tavoitteellisesti yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan, tehneet rohkeita avauksia ja siten vahvistaneet yrittäjämäisen toimintakulttuurin vakiinnuttamista omalla alueellaan. Muuttuvassa maailmassa tarvitaan entistä enemmän aktiivisuutta, yhteistyötä sekä kykyä ratkaista ongelmia ja tarttua mahdollisuuksiin. Yrittäjyyskasvatus on keino luoda tällaista yrittäjämäistä toimintatapaa, Lehtonen kiittää.

Vuoden YES Agentit 2022

  • Etelä-Savo: Yrittäjyyden kehittäjäopettajat Tuire Pervilä ja Suvi Levonen, Samiedu
  • Kanta-Häme: Koulutuskuntayhtymä Tavastia
  • Keski-Suomi: opettaja Arttu Rousi, Keuruun yhteiskoulun yläkoulu
  • Keski-Pohjanmaa: yrittäjyysopettaja Mikko Hankaniemi, Keski-Pohjanmaan koulutuskuntayhtymä
  • Keski-Uusimaa: Kuuma-kuntien sivistysjohtajat ja heidän tekemänsä yrittäjyyskasvatusyhteistyö
  • Pohjois-Pohjanmaa: Kaija Arhio, Centria-ammattikorkeakoulu (eläkkeellä)
  • Pääkaupunkiseutu: Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys
  • Satakunta: opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen, Sataedu
  • Varsinais-Suomi: Paraisten yrittäjyyskasvatustiimi

YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustukset myönnetään vuosittain. Katso aiempina vuosina palkitut.