Skip to main content
  Uutinen

Vuoden parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin: mukana opettajia, tiimejä ja oppilaitos

By 15.12.2021 No Comments

Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto on jälleen palkinnut suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Tässä ovat vuoden YES Agentit 2021!

YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustukset on tänä vuonna myönnetty 12 toimijalle eri puolella Suomea. Tunnustuksen myöntää Valtakunnallinen YES ry yhdessä YES-verkoston kanssa.

YES Agentti -tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria.

– YES-verkoston tavoitteena on, että jokainen Suomen kunta on yrittäjyyskasvatuskunta. Se tarkoittaa muun muassa, että yrittäjyyskasvatus ymmärretään osaksi kunnan eri kehittämistoimenpiteitä ja että kunnan eri toimijat tekevät yhteistyötä yrittäjyyskasvatuksen edistämiseksi. Tahdomme tällä tunnustuksella tuoda näkyviin sitä tärkeää työtä, jota eri alueilla ja eri organisaatioissa tehdään yrittäjyyskasvatuksessa, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Vuoden YES Agenteista -tunnuksen saaneiden joukosta löytyy tänä vuonna muun muassa oppilaitos, opettaja, toimintamalli, verkosto ja tutkijatohtori.

– Vuoden YES Agentit 2021 ovat aktiivisia toimijoita, jotka toteuttavat sellaista yrittäjyyskasvatusta, jolla on merkitystä paitsi lapsille ja nuorille, myös laajemmin yhteisölle. YES Agentit edistävät rohkeasti ja tavoitteellisesti yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan, edistävät toimintakulttuurin muutosta ja innostavat muita mukaan esimerkillään, Lehtonen kiittää.

Vuoden YES Agentit 2021

  • Varsinais-Suomi: Kirsi Peura, Yrittäjyysasiamies ja tutkijatohtori, Turun yliopisto
  • Keski-Uusimaa: Nopee-toimintamalli, Jani Huhtakallio ja Justus Berner, Sipoo
  • Etelä-Savo: Ritva Marjanen, opettaja, STEP-koulutus
  • Kokkola: Timo Lahtinen, toimitusjohtaja, Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK
  • Pohjois-Pohjanmaa: Tiimiverstas OSAO, Oulu sekä
  • Pöllönkankaan koulu, Oulu
  • Keski-Suomi: Bisnes Academy -verkosto, Päivi Hakkarainen ja Marja Suominen

YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustukset myönnetään vuosittain. Katso aiempina vuosina palkitut.