Skip to main content
  Uutinen

Lisää asiantuntemusta YES-verkostoon – uudet YES-aluetoimijat esittäytyvät

By 24.1.2023 No Comments

YES-verkostossa on aloittanut uusia YES-aluetoimijoita. Tässä esittäytyvät Suvi Tulonen, Meiju Honkavuori ja Pauliina Okkonen. Tervetuloa mukaan yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäverkostoon!

YES Pohjois-Pohjanmaan aluepäällikkö Suvi Tulonen

Kerro lyhyesti itsestäsi.

Työskentelen Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutissa projektitutkijana. Olen päässyt työskentelemään useissa yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen hankkeissa pitkän linjan yrittäjyyskasvatuksen moniosaajien kanssa, joka on innostanut myös itseäni kehittymään teeman parissa. Taustaltani olen hallintotieteilijä, ja yrittäjyyskasvatuksessa minua kiinnostaakin erityisesti esimerkiksi työelämän ja organisaatioiden muutokseen, päätöksentekoon ja aluekehittämiseen liittyvät ilmiöt. Asustelen Rovaniemellä ja kulutan vapaa-aikaa pitkillä hiihtolenkeillä ja jalkapallokentillä erotuomarin roolissa.

Miten päädyit yrittäjyyskasvatuksen pariin?

Ihan sattumalta. Hain kolmisen vuotta sitten näihin aikoihin harjoittelupaikkaa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoululta oikeastaan tietämättä kovin tarkasti mihin hommiin hain. Pääsin harjoittelun aikana monen muun tehtävän lisäksi mm. järjestämään Yrittäjyyskasvatuspäiviä Mikkeliin, toimittamaan konferenssijulkaisun sekä työskentelemään useissa alan hankkeissa. Kukapa olisi uskonut, että harjoittelun aikana pääsee verkostoitumaan ja oikeasti näkemään niin paljon. Siitä se koukku yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen jäi kiinni.

Kerro yksi tavoite, jonka olet asettanut itsellesi YES-aluetoimijana? Entä mikä on mielestäsi YES-verkoston vahvuus? 

Aloitin YES- Pohjois-Pohjanmaan aluetoimijana viime syksyllä. Kokemusta ei siis hirveästi vielä ole, mutta YES on näkyvä osa yrittäjyyskasvatusta ja odotan innolla mukaan pääsemistä. Pohjois-Pohjanmaalla on vahva yhdessä tekemisen meininki ja toimivat verkostot. Odotan, että pääsen myös itse laajentamaan verkostoani YESin parissa koko maahan. Koen, että YES-verkoston vahvuus onkin maanlaajuinen kattavuus ja sen arvostettu asema yrittäjyyskasvatuksen kehittäjänä.

Millä mielellä lähdet vuoteen 2023, kerro terveiset verkostolle!

Lyhykäisen työurani aikana parasta on ollut kokeneemmilta ja erilaisista näkökulmista tulevilta oppiminen, ja uuden oppimista sekä uusia kohtaamisia odotan myös vuodelta 2023! Se jos joku innostaa.

Pohjois-Pohjanmaalla YES-aluepalvelut järjestää Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti.

YES Kanta-Hämeen aluepäällikkö Meiju Honkavuori

Kerro lyhyesti itsestäsi.

Taustaltani olen yrittäjä, johon siirryin terveydenhuollon opettajan tehtävistä. Olen toiminut yrittäjänä yli 30 vuotta: ensin autoalan perheyrityksessämme Nelipyörä Oy, ja myytyäni sen olen perustanut venealan yrityksen, kiinteistönvälitystoimistoja ja verkkokauppoja sekä konsultoinut ja opettanut yrittäjyyttä. Ennen kuin tulin yrittäjyyskasvatuksen pariin nykyiseen toimeeni Hämeen Yrittäjiin, toimin kehitysyhtiön toimitusjohtajana ja yritysneuvojana. Tärkeimpiä opintojani nykytyö huomioon ottaen ovat varmaankin Yrittäjyyden MBA ja yrittäjyyskasvatuksen opinnot Lapin yliopistossa.

Miten päädyit yrittäjyyskasvatuksen pariin? 

Hämeen Yrittäjät haki mielenkiintoiseen Nuorten yrityspolku -kehittämisohjelmaan asiantuntijaa. Hain paikkaa ja nyt olen toiminut kehittämisohjelman parissa elokuun alusta lähtien. Ohjelman yhteydessä olen tutustunut tarkemmin YES-verkostoon ja myös muihin yrittäjyyskasvatuksen toimijoihin.

Mikä on mielestäsi YES-verkoston vahvuus? 

Tutustuin YESiin jo ensimmäisten yrittäjäkoulutuksieni yhteydessä vuosia sitten. Minun kokemuksen mukaan toiminta on luotettavaa ja aktiivista.

Kerro yksi yrittäjyyskasvatuksen onnistuminen omalta alueeltasi. 

Meillä on täällä Kanta-Hämeen alueella useampia oppilaitoksia, joissa yrittäjyyskasvatusta toteutetaan hyvin aktiivisesti ja tuloksia on myös saatu. Olin itse Suomen juhlavuonna pitämässä lukiolaisille yrittäjäkoulutusta yhteistyössä 4H-yhdistyksen kanssa ja tuolloin meitä muistettiin myös Suomi100 -huomionosoituksella.

Entä yksi tavoite, jonka olet asettanut itsellesi YES-aluetoimijana? 

Minulla on kovasti suunnitelmia yhteistyöstä muiden YES-aluetoimijoiden ja verkoston kanssa alueellamme liittyen tuohon vetämääni kehittämisohjelmaan. Toivottavasti toteutuvat!

Millä mielellä lähdet vuoteen 2023, kerro terveiset verkostolle! 

Erinomaisen tärkeän asian kanssa tehdään töitä. Tsemppiä kaikille!

Kanta-Hämeessä YES-aluepalvelut järjestää Hämeen Yrittäjät.

YES Keski-Uusimaan aluepäällikkö Pauliina Okkonen

Kerro lyhyesti itsestäsi.

Olen työurani aikana työskennellyt niin opetuksen, elinkeinojen kehittämisen kuin yrittäjyydenkin parissa. Koulutukseltani olen maatalous-metsätieteiden maisteri sekä musiikkipedagogi AMK. Olen myös tehnyt tutkimustyötä yrittäjyyskasvatuksen ja yrittäjämäisen toiminnan tiimoilta ja tarkoituksena on palata sen pariin lähitulevaisuudessa. Toimin päivätyöni ohessa muutamana iltana viikossa opetustehtävissä ja lisäksi pyöritän sivutoimisesti eläimiin, maatalouteen ja luontoon liittyviä ohjelma- ja koulutuspalveluja omassa yrityksessäni.

Näen yrittäjyyskasvatuksen yhteiskunnallisesti sekä ihmisten hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeänä. Yrittäjyyskasvatuksen tuominen näkyväksi, pienten yrittäjyyskasvatustekojen tunnistaminen, esimerkin voima, hyvien ideoiden jakaminen, verkostojen rakentaminen ja vahvistaminen sekä kaiken tämän näkyväksi tuominen edistävät tätä tärkeää työtä. Näitä asioita aion edistää aktiivisesti työssäni.

 Miten päädyit yrittäjyyskasvatuksen pariin?

Olen ollut aina yrittäjähenkinen ja innostuin johtamis- ja kehittämistehtävissä havaitsemieni ilmiöiden johdosta tutkimaan yrittäjämäistä toimintaa. Sitä kautta päädyin myös yrittäjyyskasvatuksen pariin.

Mikä on mielestäsi YES-verkoston vahvuus?

Näen vahvuutena valtakunnallisen verkoston, monipuoliset toimijat eri organisaatioista sekä erilaisilla taustoilla.

Kerro yksi yrittäjyyskasvatuksen onnistuminen omalta alueeltasi.

Olen vasta aloittanut tehtävässäni muutamia viikkoja sitten, mutta aikaisemmalla työurallani olen nostanut pieniä, jopa osalle näkymättömiä yrittäjyyskasvatustekoja näkyväksi ja ne ovat saaneet positiivista huomiota, sekä toimineet esimerkkeinä muille.

Entä yksi tavoite, jonka olet asettanut itsellesi YES-aluetoimijana?

Tavoitteenani on toimia aktiivisena yrittäjyyskasvatuksen edistäjänä, toimia ja näkyä kentällä, verkottaa toimijoita sekä rakentaa uusia, innovatiivisia malleja yrittäjyyskasvatuksen monipuoliseen toteuttamiseen.

Millä mielellä lähdet vuoteen 2023, kerro terveiset verkostolle!

Lähden uuteen työhöni sekä vuoteen 2023 innolla! Odotan yhteistyötä, hyvien käytäntöjen jakamista sekä uusia avauksia.

Keski-Uudellamaalla YES-aluepalvelut järjestää Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda.

YES-verkoston toimintatapa on yhteiskehittäminen ja toimintamalli verkostoyhteistyö. YES-aluetoimistot on perustettu paikallisista tarpeista ja paikallisesta yhteistyöstä lähtöisin. YES-aluetoimijat vastaavat YESin toiminnasta ja yrittäjyyskasvatuksen verkostotyöstä maakunnallisella ja paikallisella tasolla. Lue lisää YESin verkostoyhteistyön mallista ja tutustu kaikkiin YES-aluetoimijoihin ja yhteyshenkilöihin.