Skip to main content

YES Talk -podcast

YES Talk – positiivista puhetta yrittäjyyskasvatuksesta!

YES Talk on YES-verkoston tuottama podcast, jossa juttelemme yrittäjyyskasvatuksen arjesta, ihmisistä ja ilmiöistä.

Noin puolen tunnin podcast-jaksot tarjoavat inspiraatiota, tarinoita ja tsemppiä niin nuorille kuin aikuisillekin. Pistä luurit korvaan, ota kuppi kahvia tai lähde lenkille ja paina play!

Ota YES Talk -podcast mukaan yrittäjyysopetukseen: Hyödynnä oppitunneilla tai etäopetuksessa podcastin jaksoihin tehtyjä tehtäväkortteja.

YES Talk -podcastin jaksot 1–4 juontaa vuoden YES Kummi 2020 ja Rohkeushyppy-yrityksen perustaja Reetta Viinanen.

Voit kuunnella podcastia alta jaksokohtaisesti. Löydät sen myös Spotifysta ja kaikilta yleisimmiltä podcast-alustoilta.

YES Talk jakso 4: Yrittäjyys-ope Ari Tornberg herättelee nuoria yrittäjyyteen

Millaisia taitoja yrittäjyyskasvatuksen tiimoilta opitaan koulussa? Millaisia kokemuksia ovat yli yön kestävät yrittäjyysleirit? Yrittäjyyttä Rasekossa opettava Ari Tornberg haluaa herätellä nuoria näkemään yrittäjyyden vaihtoehtona. Hän uskoo, että jokainen voi löytää juuri omat askeleet ja tavan tehdä. Myös se on tärkeä oppi, jos oivaltaa, ettei minusta ole yrittäjäksi. Kuuntele YES Talkin 4. jakso ja kuulet myös, mikä on paras palaute yrittäjyyden opettajalle sekä miten huimasti Ari innovoisi koulutusta vastaamaan tulevaisuuden työelämää.

YES Talk jakso 3: Nuori yrittäjä Heta kertoo kesästään kahvilayrittäjänä

Kiinnostaako yrittäjyys? Millaista se yrittäminen sitten oikein on – millaisista työtehtävistä päivät koostuvat ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon? Tässä jaksossa haastatellaan 20-vuotiasta Heta Loukiaista, joka pyöritti kesän ajan nuoresta iästään huolimatta jo kolmatta yritystään, Kupittaan kesäkahvilaa. Heta kertoo yrittäjyyden parhaista puolista ja haasteista sekä antaa vinkit muille yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille – ja miksei ihan kaiken ikäisille. Lue lisää YES Talkin kolmannesta jaksosta täällä.

YES Talk jakso 2: Näin tunnistat omia vahvuuksiasi ja hyödyt niistä

Omien vahvuuksien löytäminen lisää itseluottamusta ja toimii avaimena yrittäjämäiseen asenteeseen ja rohkeuteen. Tunnistamalla omia vahvuuksia ja lisäämällä niiden käyttöä arjessasi, valjastat käyttöön salaiset supervoimasi. Verkostoissa on voimaa ja yhdessä onnistuminen on helpompaa. Millainen yhteistyö sparraa sinua parhaaseen tulokseen ja miten onnistut yhteistyössä? Lue lisää YES Talkin toisesta jaksosta täällä.

YES Talk jakso 1: Miten löydän itsestäni yrittäjämäisen asenteen?

Yrittäjämäinen asenne on ennen kaikkea uteliaisuutta, oppimisen iloa ja mahdollisuuksien näkemistä siellä, missä muut näkevät esteitä. Yrittäjämäisen asenteen ytimessä on rohkeus. Rohkeutta olla oma itsensä, rohkeutta kysyä ja rohkeutta löytää ratkaisuja eteen tuleviin haasteisiin. Tästä jaksosta saat konkreettisia vinkkejä siihen, miten voit lisätä omia voimavaroja, yrittäjämäistä asennetta sekä olla entistä rohkeampi! Lue lisää YES Talkin ensimmäisestä jaksosta täältä.

Reetta Viinanen on viestintä- ja voimavaravalmentaja, Rohkeushyppy-yrityksen perustaja ja YES kummi 2020. Yrittäjänä kolme vuotta, yrittäjämäisellä asenteella koko ikänsä. Reetta haluaa rohkaista jokaista löytämään oman sisäisen yrittäjänsä, rohkeuden olla oma itsensä ja mennä päättäväisesti, mutta joustavasti kohti unelmiaan. Rohkeuden lisäksi matkalla tarvitaan henkilökohtaisia voimavaroja ja yhteyttä muihin ihmisiin. Reetta ja Rohkeushyppy valmentavat elämän kestäviä ihmisiä ja tulevaisuuden kestäviä yrityksiä. Hyppää rohkeasti mukaan! www.rohkeushyppy.fi