Skip to main content
Podcast  Uutinen

Kuuntele YES Talk -podcastin uusin jakso: Näin tunnistat omia vahvuuksiasi ja hyödyt niistä

By 18.6.2020 No Comments

Rakennatko identiteettiäsi tittelisi vai omien vahvuuksiesi varaan? YES Talk -podcastin toisessa jaksossa Reetta Viinanen puhuu omien vahvuuksien löytämisen tärkeydestä ja antaa vinkkejä onnistuneen yhteistyön rakentamiseen.

YES Talk on YES-verkoston tuottama podcast, jossa jutellaan yrittäjyyskasvatuksen arjesta, ihmisistä ja ilmiöistä.

Podastin toisessa jaksossa YES Kummi ja yrittäjä Reetta Viinanen juttelee yrittäjämäisestä asenteesta – tällä kertaa omien vahvuuksien ja yhteistyön näkökulmasta.

– Vaikka toiset ihmiset ovat luonnostaan optimistisempia ja toiset pessimistisempiä, yrittäjämäinen asenne ja kaikki siihen liittyvät elementit ovat silti opittavissa. Yksi omien vahvuuksien tunnistamisen hyödyistä onkin se, että vaikka olisikin tottunut katsomaan maailmaa ja itseään negatiivisten lasien läpi, vahvuuksien tunnistaminen ja niiden käytön lisääminen arjessa muuttaa ajattelua positiivisemmaksi, Viinanen kertoo.

Podcastissa Viinanen puhuu omien vahvuuksien löytämisen hyödyistä ja antaa työkaluja ja ajatusharjoituksia vahvuuksien löytämiseen.

Perttu Pölönen nosti Tulevaisuuden lukujärjestys-kirjassaan esille kysymyksen: Kannattaako omaa identiteettiä rakentaa sellaisen varaan, jota ei välttämättä ole hetken päästä enää olemassa? Emme tiedä, miten eri ammatit ja tittelit muuttuvat tai onko niitä edes olemassa kymmenen vuoden päästä. Jos määrittelen omia vahvuuksiani sen mukaan mitä tittelini sanoo, mitä tapahtuu, kun työnimike katoaa?

Viinanen rohkaiseekin määrittelemään itsensä omien taitojen ja tekemisen kautta. Podcastissa hän nostaa esille esimerkiksi opettajan työn, jossa pääsee hyödyntämään paljon erilaisia taitoja.

Yhdessä tekeminen – miten saat siitä kaiken irti?

Podcastissa tartutaan myös toiseen aiheeseen, joka on tärkeä yrittäjämäisen asenteen kehittämisessä eli yhteistyöhön.

– Yhteys toisiin ihmisiin on tutkimustenkin mukaan tärkeää aivojen kehittymiselle. Yhteistyöllä saa lisäbuustia omaan tekemiseen, ja luomalla ympärilleen omia tiimejä ja sparrausjoukkoja kasvattaa myös yrittäjämäistä asennetta.

Entä miten yhdessä tekeminen on parasta? Viinanen avaa podcastissa siihen uusia näkökulmia, ja antaa myös vinkkejä luottamuksen rakentamiseen toisiin ihmisiin.

Kuuntele koko YES Talk -jakso alta. Jos innostuit kuulemastasi, tee myös Viinasen podcastin lopussa antama kotikesätehtävä!

Voit tilata YES Talk -podcastin ja kuunnella kaikki jaksot täältä.