Skip to main content
Podcast  Uutinen

Positiivista puhetta yrittäjyyskasvatuksesta – kuuntele YES Talk -podcastin ensimmäinen jakso!

By 26.5.2020 18 kesäkuun, 2020 No Comments

Yrittäjämäinen asenne ja toimintatapa on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. YES-verkoston uusi yrittäjyyskasvatusaiheinen podcast alkaa keskustelulla asenteesta. Mitä ominaisuuksia yrittäjyyshenkisyyteen kuuluu ja miten voin itse treenata yrittäjämäistä asennetta?

YES Talk on YES-verkoston tuottama podcast, jossa jutellaan yrittäjyyskasvatuksen arjesta, ihmisistä ja ilmiöistä.

– YES Talk tarjoaa inspiraatiota, tarinoita ja tsemppiä niin nuorille kuin aikuisillekin. Ensimmäisissä jaksoissa tahdomme tarjota etenkin tukea ja voimavaroja muutostilanteisiin, ja podcastissa jutellaan muun muassa rohkeudesta, omista vahvuuksista ja yhteistyöstä, kertoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

YES Talk -podcastin ensimmäiset jaksot juontaa vuoden YES Kummi 2020 ja Rohkeushyppy-yrityksen perustaja Reetta Viinanen.

Yrittäjämäistä asennetta voi harjoitella ja oppia

Ensimmäisen YES Talk -podcastin aiheena on yrittäjämäinen asenne. Miksi se on nyt tärkeämpää kuin koskaan ennen ja mitä se pitää sisällään?

– Yrittäjämäinen asenne on ennen kaikkea kiinnostunutta uteliaisuutta, oppimisen iloa ja mahdollisuuksien näkemistä siellä, missä muut näkevät esteitä. Voit hyödyntää yrittäjämäistä asennetta ja toimintatapaa kaikkialla elämässäsi, Viinanen muistuttaa.

Viinanen puhuu podcastissa kuluvasta keväästä ja sen tuomista muutoksista jokaisen elämään. Muutos ja poikkeusajat voivat viedä voimavarjoja, ja Viinanen käy läpi eri tapoja, joilla omia voimavarojaan voi lisätä.

– Toisaalta poikkeustilanne avaa myös lisää mahdollisuuksia yrittäjyydelle. Ihminen pysähtyy miettimään, voisinko tehdä jotain uutta? Tai jotain eri tavalla?

Yrittäjämäiseen asenteeseen liittyykin vahvasti kokeileminen ja kokeilukulttuuri. Monissa meissä elää vahvana epäonnistumisen pelko, joten miten kokeilevampaa asennetta pystyisi treenaamaan?

Viinanen neuvoo kääntämään ajatukset oppimiseen.

– Usein ajattelemme, että asiat on lopullisia. Muutostilanteessa voi kuitenkin ajatella niin, että voin kokeilla jotain, mutta aina voi tulla takaisin. Kannattaa myös ajatella niin, että prosessi on arvokkaampi kuin lopputulos: arvo tulee oppimisesta.

Podcastissa puhutaan myös paljon rohkeudesta ja sen merkityksestä. Mistä rohkeus muodostuu ja mitä muita ominaisuuksia yrittäjyyshenkisyyteen kuuluu? Entä mitä Viinanen tarkoittaa, kun hän puhuu arkirohkeudesta tai nössörohkeudesta?

Kuuntele koko jakso alta!

Voit tilata YES Talk -podcastin ja kuunnella kaikki jaksot täältä.