Skip to main content
  Uutinen

Millainen on hyvä opettaja? Näin nuoret kertovat

By 12.4.2016 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Mikä saa nuoren innostumaan ja yrittämään? Millainen on hyvä opettaja? Tärkeää on ainakin opettajan asenne, luottamus ja kannustus, kävi ilmi kun kysyimme asiaa NY Uskalla Yrittää -finalisteilta.

Suomen yritteliäimmät nuoret saivat panna myynti- ja esiintymistaitonsa peliin tänään Kampin kauppakeskuksessa Helsingissä, jossa järjestettiin vuoden 2016 Uskalla Yrittää -finaalin messutapahtuma.

Nuoret ehtivät ahkeran myyntityön ohella pohtia, minkälainen opettajan heidän mielestään pitää olla. Lue NY-nuorten vastaukset tästä:

Hyvä opettaja antaa oikeasti paljon vastuuta. Hän luottaa, että opiskelija tekee itse asioita. Tarvittaessa hän ottaa vahvemman auktoriteetin, jos joku ei tee. Hän kannustaa ja rohkaisee ja luottaa itse opiskelijoihin.

– Otto Korhonen, 17, Espoo. I’m Blue NY

Ainakin hän antaa paljon neuvoja ja on kannustava ja innokas. Hän on omistautunut itsekin tähän NY-ohjelmaan, joten hänellä on aikaa vastata oppilaiden kysymyksiin ja olla tukena.

– Minja Majasuo, 15, Raisio. Candle Queen NY

 

Hyvä opettaja rakastaa oppiainettaan ja on innostunut. Hän antaa nuoren tehdä itse ja hänellä on keskusteleva opetustapa.

– Jenny Illman, 17, Tammisaari. JEFF Production UF

Auktoriteetti on tärkeä, jotta oppilaat pysyvät kurissa, mutta hyvä opettaja on silti rento. Meillä on muutama hyvä opettaja, jotka heittävät hyvää läppää ja ovat rentoja, mutta taatusti kukaan ei käyttäydy huonosti. Hyvä opettaja myös tsemppaa ja kannustaa.

– Antti Laakso, 15, Raisio. Somecoop NY

Hyvä opettaja on kannustava ja hän tukee todella paljon. Hän saa opiskelijalle turvallisen olon ja luo sellaisen ilmapiirin, että tulee idearikas ja avoin ympäristö.

– Hanna Latvala, 18, Vaasa. GlamLips NY

 

Hyvä opettaja haluaa auttaa ja opettaa meitä, eikä tee meidän puolesta juttuja vaan antaa tehdä itse. Meidän koulu on jo 10:ttä vuotta peräkkäin Uskalla Yrittää -finaalissa ja meillä on hyvä opettaja.

– Oscar Björklund, 15, Kristiinankaupunki Birdstore UF

 

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) järjestämän NY Uskalla Yrittää -finaalin päätähtiä ovat 200 nuorta ja heidän 65 yritystään. Finaali kokoaa Suomen yritteliäimmät nuoret kaksipäiväiseen tapahtumaan Helsinkiin 12.-13.4.2016. Mukana olevat nuoret ovat pyörittäneet lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia harjoitusyrityksiään NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa osana opintojaan. Kuluvana lukuvuonna ohjelmaan osallistuu yli 4 000 nuorta, jotka perustavat yli 1 400 harjoitusyritystä ympäri Suomen.

Lue lisää: uskallayrittaa.fi

Tahdotko ottaa NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelman kouluusi tai kaipaatko tukea ja verkostoja yrittäjyyskasvatukseen? Lue lisää YES-verkoston toiminnasta.