Skip to main content
  Uutinen

Mitä on käänteinen oppiminen? Miten se toimii käytännössä? Osallistu webinaariin!

By 29.10.2018 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Mitä on käänteinen oppiminen? Mitä se on käytännössä? Miten voin soveltaa sitä omassa opetuksessani?

YES järjestää marraskuussa 2018 maksuttoman kaksiosaisen webinaarisarjan, jossa kuulet käänteisestä oppimisesta niin teoriassa kuin käytännössä.

Kouluttajana toimii Matti Rantonen, historian ja yhteiskuntaopin lehtori, yrittäjyyskasvatusopettaja ja tohtorikoulutettava.

Rantonen määrittelee käänteisen oppimisen kokonaisvaltaiseksi oppimiskulttuuriksi, joka koostuu:

  • oppilaskeskeisestä oppimisesta
  • oppimisen omatahtisuudesta
  • joustavista oppimisympäristöistä ja
  • opettajan ja opiskeluyhteisön formatiivisesta tuesta.

YES-webinaarissa opit, mitä näiden käsitteiden taustalla on ja miten voit soveltaa käänteisen oppimisen menetelmää omassa opetustyössäsi.

Webinaarit pidetään seuraavasti:

Osa 1: Käänteisen oppimisen teoria: keskiviikkona 7.11. kello 15–16.

Ensimmäisessä webinaarissa tutustut käänteisen oppimisen teoreettisiin elementteihin. Webinaarissa kartoitetaan, mistä käänteinen oppiminen on saanut alkunsa ja mistä teoreettisista elementeistä se koostuu.

Osa 2: Käänteinen oppiminen käytännössä:  torstaina 22.11. kello 15–16.

Toisessa webinaarissa pääset kuulemaan, miten Rantonen on käyttänyt käänteistä oppimista historian opetuksessa lukiossa ja yläkoulussa. Webinaarista saat käytännön vinkkejä, joita voi soveltaa kaikissa oppiaineissa.

 

Eikö ajankohdat sovi sinulle? Ilmoittaudu silti! Kaikki ilmoittautuneet saavat jälkikäteen webinaarista tallenteen, joten voit katsoa sen silloin kun sinulle sopii.

Tervetuloa mukaan!

Webinaarisarja on osa YES Tutorope -hanketta, jota rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Webinaarit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Webinaarit sopivat kaikkien kouluasteiden opettajille, mutta niissä esitellyt käytännön kokemukset keskittyvät yläkouluun ja lukioon.