Skip to main content
  Uutinen

Näin onnistut: 11 esimerkkiä yrittäjyyskasvatukseen

By 19.8.2013 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Miten toteutan yrittäjyyskasvatusta ja innostan siihen nuoret mukaan? Tutustu muiden kokeilemiin keinoihin, innostu ja matki omassa opetustyössäsi tai kehitä ideaa eteenpäin!

YES-verkoston neljännessä, Yrittäjyyttä lukioon-katalogissa esittelemme yksitoista erilaista tapaa toteuttaa yrittäjyyskasvatusta koulussa ja tehdä yhteistyötä yrityselämän kanssa.

YES-katalogin esimerkit ovat hyväksi havaittuja malleja yrittäjyyskasvatukseen, ja ne on koottu viimeisen vuoden aikana kouluista ja oppilaitoksista ympäri Suomea.

Kunkin yhdentoista casen kohdalla järjestäjät kertovat, mitä tavoitteita yrittäjyyskasvatuksen casella oli, miten se toteutettiin ja miten se sujui – oliko odottamattomia vastoinkäymisiä, mitä olisi ehkä voinut tehdä toisin? Näistä löydät varmat vinkit mallien toteuttamiseen omassa oppilaitoksessasi – tutustu ja hyödynnä muiden kokemuksia!

Tänä vuonna olemme koonneet katalogiin esimerkkejä erityisesti lukioista vuoden lopussa päättyvän YES goes to lukio -hankkeen tiimoilta, mutta monet caset sopivat toteutettavaksi muillakin kouluasteilla.

Innostu esimerkiksi työharjoittelua tarjoavasta Naantalin lukiosta, Ylöjärven yrittäjyysvalmentajasta, Länsi-Uudenmaan koulujen yrittäjyysviikosta tai teknisen alan yritysten kummioppilastoiminnasta Lapinlahdella – entä jos toteuttaisit saman itse?

YES Yrittäjyyttä lukioon -katalogia voit kysellä lähimmältä YES-aluetoimijalta tai voit lukea sen heti verkossa materiaalit-sivultamme.

Löytyykö teidän koulusta hyviä esimerkkejä? Osallistu Yrittäjän päivän kampanjaan!

Onko teidän koulussa syksyksi suunnitteilla yrittäjämäisiä tekoja, joissa nuoret ovat pääosassa? Lisätkää helmenne YES:n Yrittäjän päivän kampanjan helminauhaan ja kertokaa muillekin! Lue lisää