Skip to main content
  Uutinen

Opetukseen tarvitaan lisää tietoa työelämästä ja yrittäjyydestä – lähtisitkö YES Kummiksi?

By 31.1.2019 20 helmikuun, 2019 No Comments

YES-verkosto ja Varsinais-Suomen Yrittäjät etsivät uusia vapaaehtoisia yrittäjiä ja työelämän edustajia toimimaan kouluissa YES Kummeina. Uusia kummeja etsitään erityisesti Varsinais-Suomen alueella toimimaan vapaaehtoisina työelämän asiantuntijoina aikuiskoulutuksessa.

YES Kummit ovat yrittäjiä ja työelämän edustajia, jotka toimivat vapaaehtoisina koulujen työelämäyhteistyössä. YES Kummiksi voi ryhtyä kuka tahansa henkilö, joka tahtoo jakaa omaa osaamistaan ja kokemustaan työelämästä tai yrittäjyydestä oppilaitoksille. YES Kummiksi voi rekisteröityä osoitteessa yeskummit.fi ja kummina voi toimia omien aikataulujensa puitteissa.

– YES Kummit voivat esimerkiksi kutsua oppilaita ja opiskelijoita yritysvierailuille, kertoa oman uratarinansa tai antaa vinkkejä työnhakuun. YES Kummi voi osallistua paitsi yhteisiin teemapäiviin ja erilaisiin tapahtumiin, myös ihan tavalliselle oppitunnille. Rekisteröityessään kummi voi jo ilmoittaa, minkälainen yhteistyö hänelle sopii, kertoo YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio.

Varsinais-Suomessa käynnistyi vuoden alussa YES-kummitoiminnan aikuiskoulutuspilotti, ja uusia YES Kummeja haetaan nyt koko maakunnan alueelta erityisesti aikuiskoulutusyhteistyön. Pilotti on osa maahanmuuttajien työllistymistä edistävää Vertaista vailla-hanketta.

– Haemme henkilöitä, jotka voivat auttaa aikuisopiskelijoita tutustumaan suomalaiseen työelämään, oppimaan työnhaun pelisääntöjä ja kertomaan yrittäjyydestä. Tällä hetkellä on kova tarve työelämän kontakteille esimerkiksi maahanmuuttajien kotoutumis- ja ammatillisessa koulutuksessa, Hanna Tarvainen Vertaista vailla-hankkeesta sanoo.

Opettaja, hyödynnä YES Kummeja työelämäyhteistyössä!

YES-verkosto kannustaa myös oppilaitoksia ottamaan YES Kummeihin yhteyttä ja aloittamaan yhteistyön. Lähialueen YES Kummeja voi etsiä ja heille lähettää yhteistyöpyyntöjä kummiportaalissa: yeskummit.fi/aikuiskoulutus.

Lisätiedot:

YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio: johanna.vainio@yrittajat.fi, 050 3588409
Varsinais-Suomen Yrittäjien koordinaattori Hanna Tarvainen: hanna.tarvainen@yrittajat.fi, 040 7511166

YES-kummiportaali: yeskummit.fi
Vinkkejä YES Kummeille kouluyhteistyöhön: yeskummit.fi/yes-kummille