Skip to main content
  Uutinen

Päivä Johtajana antaa nuorelle näkökulmaa yritysjohtajan arkeen ja haasteisiin

By 5.11.2013 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Annammeko nuorille tarpeeksi tilaisuuksia osallistua työelämään? Ymmärtääkö nuori, mitä on ottaa vastuu omasta ja muiden työstä? Päivä Johtajana tarjoaa nuorille näköalapaikan niihin taitoihin ja asenteisiin, joita työelämässä tarvitaan.

YES järjestää yhdessä Nuori Yrittäjyys ry:n ja  Suomen Nuorkauppakamarien marraskussa Päivä Johtajana – Vastuu on sinulla! -tapahtumia ympäri Suomea.

Päivä Johtajana antaa 17–20-vuotiaille nuorille tilaisuuden seurata yhden päivän ajan yritysjohtajaa. Tavoitteena on antaa nuorelle tietoa johtajuudesta käytännön tasolla ja parantaa nuoren ymmärrystä työelämästä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

– Tahdomme tarjota nuorille mahdollisuuksia olla aidosti työelämässä läsnä ja osallistua työntekoon ja johtajuuteen sellaisena kuin se arjessa tulee vastaan. Kokemus antaa nuorille näkökulmia toivottavasti myös omiin tulevaisuudensuunnitelmiin, kertoo NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen.

Päivä Johtajana -kokemuksella tahdotaan myös vaikuttaa nuoren omiin asenteisiin työelämästä ja omista mahdollisuuksistaan ja siten auttaa ehkäisemään nuorten syrjäytymistä.

– Toisin kuin vaikka työharjoittelussa tai kesätyöpaikassa, joissa nuori on usein alimpana hierarkiassa ja hänen tehtävänsä tarkkaan rajattuja, Päivä Johtajana näyttää nuorelle, mikä on “big picture” toiminnan takana – miksi tehdään niin kuin tehdään? Nuori pääsee sisälle niihin päätöksiin, haasteisiin ja vastuuseen, joita johtaja kohtaa päivittäin. Nuori pääsee näkemään miten asioihin voi vaikuttaa, ja se on tärkeää, Utriainen sanoo.

Nuoret ja yrittäjät kohtaavat Salossa 20. marraskuuta

Päivä Johtajana -tempauksia järjestetään eri puolilla Suomea marraskuun aikana. Verkottajina toimivat YES:in ja Suomen nuorkauppakamarien alueelliset toimijat, joiden avulla yhteistyöstä kiinnostuneet nuoret ja yrittäjät löytävät toisensa.

Päivä Johtajana -päivän loppuhuipennus on nuorten ja yrittäjien yhteinen tapahtuma, jossa on mahdollista tutustua muihin päivän osallistujiin ja keskustella päivän annista. Suomen päätapahtuma pidetään Salossa 20. marraskuuta, jolloin Salon lukio täyttyy paikallisista nuorista ja yrittäjistä.

– Olemme saaneet mukaan huikeat 21 yritystä ja työelämän asiantuntijaa Salosta. Kiitos tästä kuuluu todella aktiiviselle Salon Nuorkauppakamarille, sanoo YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio.

Salon tilaisuuden juontaa YES ry:n koulutuspäällikkö Sanna Lehtonen.

– Päivästä on tulossa todella vuorovaikutteinen, joka tarjoaa mahdollisuuden nuorille ja elinkeinoelämän edustajille vaihtaa ajatuksia työelämästä ja johtajuudesta, Lehtonen kertoo.

Päivä Johtajana -toimintamalli toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa NY:n, Suomen Nuorkauppakamarien ja YES:n yhteistyönä.

– Toivottavasti mahdollisimman moni nuori tarttuu tilaisuuteen. Hektisessä opiskelu- ja työelämässä yhden päivän mittainen tempaus on suhteellisen vaivattomasti mahdutettavissa kalentereihin, mutta nuorelle se saattaa antaa omaan elämään pitkäkestoisesti vaikuttavan kokemuksen, Utriainen sanoo.

Nuori, tahdotko päästä mukaan seuraamaan päiväksi yritysjohtajaa? Kysy lähimmästä YES:istä järjestetäänkö tempaus alueellasi.