Skip to main content
  Uutinen

Suomen ensimmäinen yrittäjyyskasvatuksen työkirja lisää yhteistyötä

By 31.8.2015 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Tätä on odotettu: YES Varsinais-Suomen tekemä yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen työkirja on nyt kansien välissä ja jokaisen opettajan, rehtorin, yrittäjän, virkamiehen ja yrittäjyyskasvattajan käytettävissä.

– Yrittäjyyskasvatuksen työkirja on tehty luettavaksi, käytettäväksi ja työstettäväksi yksin tai ryhmässä. Sen avulla yrittäjyyskasvatuksesta voi tehdä suunnitelmallista, osallistavaa ja aikataulutettua, sanoo YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio.

Työkirja helpottaa yrittäjyyskasvatuksen kehittämistä kouluissa ja muissa organisaatioissa ja se auttaa myös työelämäyhteistyön kehittämisessä. Se antaa eväitä etenkin kuntakohtaiseen työskentelyyn ja lisää kunnan toimijoiden vuoropuhelua ja toinen toiselta oppimista.

– Linkittämällä kuntakohtaiset yrittäjyyskasvatuksen strategiat elinkeino- ja kuntastrategiaan luomme johdonmukaisen, vaikuttavan ja tuloksellisen tavan toteuttaa yrittäjyyskasvatusta oppilaitosten arjessa, Vainio kertoo.

Yrittäjyyskasvatuksen työkirja syntyi Yritteliäs ja hyvinvoiva Varsinais-Suomi -hankkeessa, jonka tavoitteena on jalkauttaa maakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen strategia. Työkirja tukee maakunnallista verkostoyhteistyötä strategian tavoitteiden saavuttamisessa, mutta se sopii erinomaisesti käytettäväksi myös muissa maakunnissa – ja kaikilla kouluasteilla.

Tutustu yrittäjyyskasvatuksen työkirjaan

YES Varsinais-Suomi ja Varsinais-Suomen Yrittäjät jakavat työkirjoja syksyn aikana yrittäjyyskasvatuksen suunnittelun avuksi varsinaissuomalaisille kunnan päättäjille, virkamiehille kuten sivistystoimenjohdolle sekä kunnanjohdolle, paikallisille yrittäjille ja yrittäjäyhdistysten edustajille sekä oppilaitosten edustajille eri kouluasteilla.

Työkirjaa esitellään myös Yrittäjän päivää (5.9.) edeltävän viikon aikana Varsinais-Suomen Yrittäjien järjestämällä kuntakiertueella.

Lataa työkirja itsellesi

Yrittäjyyskasvatuksen työkirjan voit ladata myös materiaalit sivulta. Sivulta voit tulostaa koko työkirjan pdf-tiedostona tai yksittäisiä työkirjan osioita.

Lisää apua ja tukea yrittäjyyskasvatukseen, verkostoitumiseen ja koulu-yritysyhteistyöhön saat omalta YES-aluetoimijaltasi.

Yrittäjyyskasvatuksen työkirja perustuu pilottikunnissa tehtyyn työskentelyyn ja oppilaitosten johdon ja avainhenkilöiden strategisen johtamisosaamisen kehittämisprosessiin. Sen sisällöt on suunnitellut YES Varsinais-Suomi yhteistyössä Villinikkarit Oy:n kanssa.