Skip to main content
  Uutinen

Tahdotko mukaan vaikuttamaan? YES-verkosto avaa yhdistyksen jäsenyyden kaikille

By 6.4.2020 No Comments

Tulevaisuudessa tarvitaan lisää vuoropuhelua, yhteistyötä ja verkostomaista toimintatapaa. YES tahtoo tarjota vaikuttamisväylän yrittäjyyskasvatuksesta innostuneille yksilöille ja yhteisöille.

Valtakunnallinen YES ry eli koko YES-verkoston toimintaa koordinoiva yhdistys teki huhtikuun alussa sääntömuutoksen, joka avaa jäsenyyden kaikille.

– YES-verkostolla on laaja yhteistyöverkosto valtakunnallisia, alueellisia ja paikallisia kumppaneita, joiden kanssa olemme tehneet jo toistakymmentä vuotta hienoa yhteistyötä. Nyt tahdomme viedä tätä upeaa yhteistyötä ja yhdistyksen toimintaa rohkeasti eteenpäin ja tarjota uuden tavan tulla mukaan Suomen merkittävimpään yrittäjyyskasvatuksen verkostoon, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Tähän asti YES ry:n jäsenyys on ollut rajattuna vain valtakunnallisille yrittäjyyskasvatusta tekeville organisaatioille. Huhtikuun alussa tehty sääntömuutos avaa uusia mahdollisuuksia laajempaan ja vaikuttavampaan yhteistyöhön.

– Kuten koronaepidemiakin on osoittanut, työelämä ja koulutus ovat jatkuvassa muutoksessa. Muutoskyvykkyyttä ja rohkeutta kokeilla tarvitaan yhä enemmän. Näitä ja muita yrittäjämäisiä valmiuksia voimme vahvistaa yrittäjyyskasvatuksella. Yhteistyön kehittämiselle ja YES-verkoston näkemykselle yrittäjämäisestä tavasta toimia ja siihen liittyville palveluille on nyt kasvava tarve, Lehtonen kertoo.

YES-verkosto on vuoden ajan kehittänyt strategiaansa ja kartoittanut toimintansa ydinosaamista. Yhtenä keskeisenä tekijänä tulevaisuudessa nähdään verkostomainen toimintatapa ja vuoropuhelun lisääminen kaikkien yrittäjämäisen osaamisen ekosysteemin toimijoiden kanssa.

– Tahdomme tarjota laajan verkostomme toimijoille suoran mahdollisuuden vaikuttaa valtakunnallisen YES-verkoston toimintaan ja siihen, mihin suuntaan tulevaisuudessa yhdistystä kehitetään. Mikä on yrittäjyyskasvatuksessa tärkeää, mihin pitää yhdessä seuraavaksi keskittyä? YES-verkoston jäsenenä pääsee osallistumaan yhdistyksen päätöksentekoon ja olemaan mukana yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen etujoukossa.

Lehtonen uskoo, että jäsenyys kiinnostaa esimerkiksi yrittäjyyskasvatukseen panostavia oppilaitoksia kaikilta kouluasteilta, työelämän organisaatioita, muita kolmannen sektorin toimijoita tai ihan ketä tahansa, joka on kiinnostunut yrittäjyyskasvatuksen kehittämisestä ja yrittäjämäisen osaamisen ekosysteemin rakentamisesta.

Tarkempaa tietoa YES-verkoston jäsenyydestä on tulossa myöhemmin tänä vuonna. Jo nyt kiinnostuneet yhteisöt ja organisaatiot voivat olla yhteydessä Sanna Lehtoseen, p. 045 357 2716, sanna@yesverkosto.fi.