Skip to main content
  Uutinen

Tammikuun tärpit: työkaluja yrittäjyyskasvatukseen

By 9.1.2017 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Oletko jo ottanyt käyttöön nämä työkalut, jotka teimme opettajien työn avuksi ja koulu-yritysyhteistyön kehittämiseksi?

Me YES-verkostossa tähtäämme siihen, että jokainen suomalainen lapsi ja nuori saa yrittäjyyskasvatusta kouluasteesta ja paikkakunnasta riippumatta ja että jokaisella opettajalla on valmiudet toteuttaa yrittäjyyskasvatusta omassa työssään.

Kokosimme parhaat palat YES-verkoston viime vuoden aikaansaannoksista, ole hyvä!

Yrittäjyyskasvatuksen työkirja

Yrittäjyyskasvatuksen työkirja antaa työkalut yrittäjyyskasvatuksen suunnittelemiseen, aikatauluttamiseen ja yhteistyöhön. Hyödynnä myös sähköisiä työpohjia: yesverkosto.fi/tyokirja.

 

Mun maailma -työkirja ja taitokartta

Käytä Mun maailma – Laaja-alaisen osaamisen työkirjaa ja Taitokarttaa uuden opetussuunnitelman mukaisten taitojen ymmärtämiseen, kehittämiseen ja soveltamiseen.

 

YES-kummiportaali

YES-kummiportaali uudistui viime keväänä – nyt työelämän yhteistyökumppaneiden löytäminen on entistä helpompaa. Oletko jo kokeillut? yeskummit.fi

 

Millainen yrittäjyyskasvattaja olet? -testi

Yrittäjyyskasvatus tarvitsee ihmisiä, joilla on erilaisia vahvuuksia ja intohimon kohteita. Selvitä hauskalla nettitestillä, oletko verkottaja, valmentaja, johtaja vai asiantuntija. Siirry testiin.

#työharha-videot


Kysyimme viime vuonna julkisuuden henkilöiltä, miten heidän uransa käynnistyi ja mitä harhaluuloja heillä oli työn tekemisestä nuorempana. Tahdoimme #työharha-kampanjalla muistuttaa nuoria, että kaikki me olemme joskus olleet kokemattomia ja tietämättömiä työelämästä, mutta tietoa, neuvoja ja mentoreita on saatavilla ja kokemuksista oppii. Katso kaikki #työharha-videot YouTuben YES TV:stä.