Skip to main content
  Uutinen

Tutustu uudistuneeseen kummiportaaliin yeskummit.fi

By 18.4.2016 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Uusien opetussuunnitelmien myötä koulut panostavat nuorten yrittäjyys- ja työelämätaitojen kehittämiseen. Yhteistyö YES Kummien eli yrittäjien ja työelämän vapaaehtoisten kanssa on yhä suositumpi keino tehdä oppimisesta työelämälähtöisempää.

YES-verkoston ylläpitämä kummiportaali yeskummit.fi on avattu uudistuneena.

YES-kummiportaalissa koulut voivat ottaa yhteyttä oman alueensa yrittäjiin ja työelämän edustajiin ja ehdottaa heille yhteistyötä, kuten kouluvierailua tai yhteistä projektia.

Uutuutena nyt myös omaa harjoitusyritystä, kuten NY-yritystä tai 4H-yritystä pyörittävät nuoret voivat suoraan pyytää YES Kummia yrityksensä mentoriksi.

 

– YES Kummien ansiosta nuoret tutustuvat lähiympäristönsä yrityksiin ja työn tekijöihin ja saavat roolimalleja työelämään. Kummit ovat yksi keino muuttaa koulua työelämälähtöisemmäksi ja verkottaa opetusta yhteiskuntaan. Kummit toimivat myös esikuvina nuorille yrittäjinä ja oman alansa ammattilaisina, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Lehtonen muistuttaa, että uudet opetussuunnitelmat velvoittavat koulut nyt työelämäyhteistyöhön.

– Työelämäyhteistyö sisältyy sekä lukion että perusopetuksen opetussuunnitelmiin, ammatillisesta koulutuksesta puhumattakaan. Ops:ien mukaan nuorten tulee saada tietoa lähialueen yrityksistä ja elinkeinoelämästä sekä ymmärrystä ja valmiuksia työelämään ja yrittäjyyteen. YES Kummit ovat helppo tapa ottaa se ensimmäinen kontakti koulun lähiympäristön elinkeinoelämään. Yhteistyö YES Kummin kanssa voi olla myös keino opettajalle lisätä omaa ammattitaitoaan.

 

Vuoden YES Kummiksi joulukuussa valittu ja aktiivisesti Varsinais-Suomessa kummina toimiva Ville Mattila muistuttaa, että kummitoiminta on merkityksellistä myös yrittäjälle.

– Nuoria kohdatessa saan suunnattomasti ideoita ja inspiraatiota. He ovat tulevaisuuden työntekijöitämme ja asiakkaitamme. Siksi myös annan mielelläni oman tietotaitoni yrittäjyydestä ja työelämästä koulujen käyttöön, Mattila kertoo.

YES-kummiportaaliin on rekisteröitynyt jo lähes 300 yrittäjää ja työelämän vapaaehtoista. Tutustu YES Kummeihin osoitteessa yeskummit.fi.