Skip to main content
  Uutinen

Miten yrittäjyyskasvatuksella ratkaistaan kuntien haasteita? Osallistu keskusteluun Twitterissä 19.5.

By 26.4.2021 No Comments

Keskustelutunti pidetään Twitterissä keskiviikkona 19.5.2021 kello 9-10 aihetunnisteella #yrittäjyyskasvatusratkaisee. Jos yrittäjyyskasvatus on sinulle tärkeää, osallistu sinäkin!

Yrittäjyyteen ja yrittäjämäisyyteen voi oppia. Yrittäjyyskasvatus on lapsille ja nuorille suunnattua asennekasvatusta, jonka tavoitteena on saada lapset ja nuoret innostumaan voimallisemmin oman elämänsä rakentamisesta ja löytämään oman juttunsa elämässä ja tulevassa työelämässä.

Siksi yrittäjyyskasvatus on elintärkeää myös kunnan kehittämisen näkökulmasta. Tavoitteellisella yrittäjyyskasvatuksella kunnat voivat vahvistaa yrittäjämäistä asennetta, lisätä yrittäjyyteen liittyviä valmiuksia sekä synnyttää uutta yrittäjyyttä ja elinvoimaa.

Mutta mikä tekee kunnasta yrittäjyyskasvatuskunnan? Ketkä osallistuvat yrittäjyyskasvatukseen ja ketkä johtavat sen kehittämistä? Entä mitä jokaisen kuntapäättäjän pitäisi tietää yrittäjyyskasvatuksesta?

Mitä mieltä sinä olet? Tuo näkemyksesi kuuluviin!

YES-verkosto haastaa asiantuntijat, koulutuksen järjestäjät, oppilaitokset ja kunnat sekä muut yrittäjyyskasvatuksesta kiinnostuneet keskustelemaan yrittäjyyskasvatuksen merkityksestä kunnille Twitterissä keskiviikkona 19.5.2021 kello 9–10. 

Keskustelutunnin aikana YES-verkosto twiittaa neljä tiukkaa kysymystä liittyen kuntiin ja yrittäjyyskasvatukseen, ja toivottaa kaikki Twitter-käyttäjät tervetulleiksi osallistumaan keskusteluun.

Twitter-keskustelutunnin tavoitteena on nostaa esiin yrittäjyyskasvatuksen keskeisiä mahdollisuuksia kunnille ja aktivoida eri toimijoita osallistumaan yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseen ja edistämiseen. Jokainen, jolla on Twitter-tili voi osallistua keskusteluun.

Keskustelutunnin runkona ovat seuraavat kysymykset:

K1: Mikä tekee kunnasta yrittäjyyskasvatuskunnan?

K2: Keitä tarvitaan tukemaan yrittäjämäisyyteen kasvamisessa? Kuka on ollut sinun innoittajasi työelämässä?

K3: Miten yrittäjyyskasvatusta johdetaan? Kenen vastuulla on yrittäjyyskasvatuksen johtaminen kunnassa?

K4: Mitä jokaisen uuden kuntapäättäjän pitäisi tietää yrittäjyyskasvatuksesta?

Näin osallistut keskusteluun

YES ry twiittaa kysymykset järjestyksessä keskustelutunnin aikana tililtä @YESverkosto.

Voit osallistua keskusteluun vastaamalla twiitteihin omalta tililtäsi. Keskustelun seuraamisen helpottamiseksi lisää twiittisi alkuun mihin kysymykseen osallistut, esimerkiksi K1. Käytä myös aihetunnistetta #yrittäjyyskasvatusratkaisee.

Voit seurata muiden keskustelua syöttämällä #yrittäjyyskasvatusratkaisee -tunnisteen Twitterin hakukenttään. Tervetuloa mukaan keskusteluun!

Lisätietoa antaa YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, 045 357 2716, sanna@yesverkosto.fi.

Mikä merkitys yrittäjyyskasvatuksella on kuntavaaleissa? Tutustu YES-verkoston kuntavaaliteemoihin

Jos kunnassa halutaan panostaa yrittäjyyskasvatukseen, on kuntapäättäjien tiedettävä, miten yrittäjyyskasvatuksella voidaan vaikuttaa kunnan elinvoimaisuuteen ja lasten ja nuorten hyvinvointiin.

YES-verkosto on julkaissut kuntavaaliteemat, jotka avaavat yrittäjyyskasvatuksen merkitystä kunnille ja ohjaavat tulokselliseen yrittäjyyskasvatuksen kehittämistyöhön. Miten asiat sinun kunnassasi hoidetaan?

Tutustu YES-verkoston kuntavaaliteemoihin tästä.