Skip to main content
  Uutinen

Työelämän vapaaehtoisia saa nyt myös aikuiskoulutukseen – YES Kummi auttaa työelämään ja yrittäjyyteen tutustumisessa

By 27.2.2019 No Comments

YES Kummit eli koulujen työelämäyhteistyössä toimivat yrittäjät ja muut työelämän vapaaehtoiset ovat nyt myös aikuisopiskelijoiden tukena. Varsinais-Suomessa käynnistynyt pilottihanke tarjoaa työelämän kontakteja muun muassa maahanmuuttajien koulutukseen.

YES Kummit ovat yrittäjiä ja työelämän edustajia, jotka toimivat vapaaehtoisina koulujen työelämäyhteistyössä. YES Kummit voivat esimerkiksi kutsua oppilaita ja opiskelijoita yritysvierailuille, kertoa oman uratarinansa tai antaa vinkkejä työnhakuun. YES Kummi voi osallistua paitsi yhteisiin teemapäiviin ja erilaisiin tapahtumiin, myös tavalliselle oppitunnille.

Varsinais-Suomessa käynnistyi vuoden alussa YES-kummitoiminnan aikuiskoulutuspilotti, jossa YES Kummeja voi hakea erityisesti aikuiskoulutukseen.

YES Kummeja voi etsiä ja heille lähettää yhteistyöpyyntöjä osoitteessa yeskummit.fi/aikuiskoulutus.

Pilotti on osa maahanmuuttajien työllistymistä edistävää Vertaista vailla-hanketta.

– YES Kummit on oiva apu opettajille, jotka etsivät työelämäkumppaneita kotoutumis- ja ammatillisessa koulutuksessa oleville maahanmuuttajille. YES Kummin voi pyytää esimerkiksi avaamaan suomalaisen työelämän pelisääntöjä tai kertomaan yrittäjyydestä, Hanna Tarvainen Vertaista vailla -hankkeesta sanoo.

YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio kannustaa opettajia ja oppilaitoksia rohkeasti toteuttamaan yhteistyötä työelämän kanssa. Jos omia kontakteja ei vielä ole, on YES-kummiportaali helppo paikka aloittaa ja etsiä sopivia kumppaneita. YES Kummeille voi lähettää yhteistyöpyyntöjä suoraan portaalista.

– Koulujen pitää valmistaa nuoria työelämään ja tehdä yhteistyötä yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa, ja siinä YES Kummit ovat opettajille korvaamaton apu. Yhteistyö YES Kummien kanssa on keino tehdä oppimisesta työelämälähtöisempää, Vainio kertoo.

Tutustu YES-kummiportaaliin: yeskummit.fi

Lisätiedot:

YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio: johanna.vainio@yrittajat.fi, 050 3588409

Varsinais-Suomen Yrittäjien koordinaattori Hanna Tarvainen: hanna.tarvainen@yrittajat.fi, 040 7511166