Skip to main content
  Uutinen

Työelämätiedosta huutava pula lukiossa

By 30.3.2015 11 huhtikuun, 2019 No Comments

TATin Kun koulu loppuu -tutkimuksen mukaan lukioissa käsitellään liian vähän työelämätietoja. Myös välivuoden suosio on lisääntynyt huimasti.

Noin 70 % lukiolaisista ilmoittaa kaipaavansa lisää tietoa ja opetusta työelämäasioista. Jopa 77 % kertoo, että työelämäasioita käsitellään koulussa vähän tai ei lainkaan.

Työelämää haluttaisiin lukioon erityisesti TET-harjoittelun muodossa: jopa 65 % lukiolaisista on sitä mieltä, että TET olisi tarpeellinen myös lukiossa. Nuoret haluaisivat kuulla myös erilaisista aloista ja tehtävistä suoraan eri alojen ammattilaisilta.

TAT muistuttaa, että aineenopettajilla on myös vastuu työelämätiedon jakamisesta.

Kiinnostus välivuotta kohtaan pomppasi nousuun

Kun viime vuonna välivuotta suunnitteli viidennes lukiolaisista, aikoo tänä vuonna välivuoden pitää runsas neljännes lukiolaisista. Erityisesti tytöt ovat hyppäämässä pois opintoputkesta.

– Korkea-asteen haku-uudistus, jossa ensimmäistä kertaa hakevia suositaan ja opiskelualan vaihtaminen on haasteellisempaa, tuo yhä enemmän painetta heti lukion jälkeisille opintovalinnoille. Tämä näkyy nyt lukiolaisten kasvaneissa välivuosisuunnitelmissa ja epävarmuudessa alan valintaa kohtaan, TATin johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen sanoo.

Lähde: TAT

 

Tutustu TATin Kun koulu loppuu -tutkimuksen tiivistelmään Slidesharessa.

Lue TATin uutinen: Kun koulu loppuu -tutkimus: Välivuoden suosio kasvaa edelleen

YES tahtoo kannustaa lukioita yrittäjämäisempään toimintakulttuuriin ja vahvempaan koulu-yritysyhteistyöhön. Lue Uskalla unelmoida, rohkene yrittää -julkaisun viisi teesiä yrittäjämäisempään lukioon ja tutustu case-esimerkkeihin osoitteessa yesverkosto.fi/lukioteesit.