Skip to main content
  Uutinen

Valmiina verkostoitumaan? Ready 4 Bisnes antaa nuorille järjestelyvastuuta sekä uusia kontakteja

By 22.5.2017 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Tänä vuonna YES on mukana kokeilussa, jossa nuoret pääsevät verkostoitumaan toisten yrittäjänuorten sekä kokeneempien yrittäjien kanssa. Tapahtumien suunnittelussa ja järjestämisessä pääosassa ovat nuoret itse.

Ready 4 Bisnes on nuorten verkostoitumistapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna kolmella paikkakunnalla: Salossa, Kajaanissa ja Seinäjoella.

Tapahtumassa toisiinsa tutustumaan pääsevät nykyiset ja entiset NY- ja 4H-yrittäjät, muut yrittäjyydestä kiinnostuneet 13–28-vuotiaat nuoret sekä alueen YES Kummit eli jo työelämässä olevat kokeneemmat yrittäjät, jotka voivat neuvoa nuoria yrittäjyydessä ja auttaa heitä ottamaan seuraavia askelia yrittäjyyteen tai työelämään.

Mukaan kutsutaan mukaan myös alueelliset Suomen Yrittäjien Nuoret yrittäjät sekä Uusyrityskeskuksen tai muiden vastaajien toimijoiden edustajia, jotta nuoret löytävät jatkossa oikeat verkostot ja palvelut yrittäjyyteen.

– Ready 4 bisnes -tapahtumissa keskeistä on yritteliäisyys. Nuoria rohkaistaan yhdessä tekemiseen ja toivommekin, että tapahtumissa syntyy uusia kohtaamisia, uusia yritysideoita ja ehkä jopa uusia yrityksiä, kertoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Ensimmäinen kokeilu Salossa

Ready 4 Bisnes -tapahtumien tarkoituksena on, että joka tapahtumasta tehdään erilainen. Ensimmäinen Ready 4 Bisnes pidettiin Salon kauppakeskus Plazassa 18. toukokuuta.

Tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat kokonaisuudessaan Salon seudun ammattiopiston visualistiopiskelijat.

Salossa ohjelmassa oli muun muassa opetreffit, yrittäjäpaneeli, innostavia yritystarinoita sekä Meet & Greet -kohtaamisia tubettajien kanssa.

NY- ja 4H-nuoria innostamassa olivat Joni Heinonen (Masa Muovi), Mika Nummenpalo (Led Tailor Innova7ion), Sami Metsänperä (Soficta), Sissi Peltonen (Yrittäjäkummi, Yrityssalo) ja Kukka Kalin (Mainostoimisto Kuke).

Lopuksi uratarinansa kertoivat Salon omat tubettajat Eerika Haikonen (Eerikan YouTube-kanava) ja Joona Hellman (Joonan YouTube-kanava), sekä huippusuosittu pelitubettaja Lakko (Lakon YouTube-kanava).

Lakko lähetti terveisensä kaikille nuorille yrittäjänaluille. Katso Instagramista:

Lisää Salon tunnelmia pääset katsomaan Ready 4 Bisnes -facebook-sivulla. Tilaisuuteen palkattiin myös 4H-yrittäjä tekemään video, joka on tapahtuman sivuilla piakkoin, pysy kuulolla!

Kokeiluista uusi malli?

Ready 4 bisnes -tapahtumien tarkoituksena on testata erilaisia toimintatapoja ja kokemusten pohjalta kehittää konsepti nuorten yrittäjien verkostoitumistilaisuuksille.

Suunnittelu- ja totetutustyön lisäksi nuoret pääsevät myös arvioimaan ja tapahtuman toteutusta ja raportoimaan omia kokemuksiaan. Salon tapahtumien järjestelyihin pääset tutustumaan nuorten omasta blogista: ready4bisnes.blogspot.fi.

Ready4Bisnes on Valtakunnallisen YES ry:n, Nuori Yrittäjyys ry:n ja Suomen 4H-liiton yhteishanke, jonka rahoittaa Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Seuraavat Ready 4 Bisnes -verkostoitumistapahtumat järjestetään Kajaanissa ja Seinäjoella ensi syys-lokakuussa.