Skip to main content
  Uutinen

Vauhtia ammatillisen toisen asteen yrittäjyyskasvatukseen: yrittäjyysverkosto kutsuu yhteiseen kehittämistyöhön

By 3.11.2020 8 joulukuun, 2020 No Comments

Valtakunnallinen YES ry perustaa ammatillisen toisen asteen yrittäjyysverkoston. Verkoston tarkoituksena on kehittää yhdessä oppilaitosten yrittäjyyskasvatusta. Verkoston ensimmäinen kokoontuminen on tammikuussa 2021.

Artikkelia päivitetty 8.12.2020: Verkoston ensimmäinen tapaaminen on siirretty joulukuusta tammikuulle. Ensimmäinen tapaaminen pidetään 21.1.2021.

Valtakunnallisen YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen kertoo, että ammatillisen toisen asteen yrittäjyysverkosto perustetaan toimijoiden toiveesta.

– Olemme YES-verkostossa käyneet paljon keskustelua siitä, kuinka yrittäjyyskasvatusta tulisi kehittää ja millaisia toimenpiteitä tarvitaan, jotta yrittäjyyskasvatus kehittyy kaikilla kouluasteilla sekä myös oppilaitoksien ulkopuolella olevissa toimijoissa. Keskusteluissa nousi esiin tarve yhteisille ammatillisen toisen asteen yrittäjyyskasvatuksen kehittämistoimenpiteille.

Ajatus yhteisestä yrittäjyysverkostosta sai vahvaa tukea koulutuksen järjestäjille tehdyssä kyselyssä.

– Teimme kyselyn koulutuksen järjestäjille ja saimme ajatuksellemme vahvaa kannatusta, joten verkosto päätettiin perustaa mahdollisimman pian. Saimme vastauksista myös hyvää kuvaa siitä mikä verkoston tehtävä on ja millaisia tarpeita kehittämistyölle on, Lehtonen kertoo.

Tavoitteena kehittäminen, keskustelu, yhteistyö ja vaikuttaminen

Uusi verkosto tulee olemaan vapaamuotoinen ammatillisen koulutuksen yrittäjyyspedagogiikan ja yrittäjyyden kehittämisen, keskustelun ja vaikuttamisen foorumi.

– Tällaista yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen keskittyvää ammatillisen koulutuksen verkostoa ei Suomessa vielä ole. Kehitystyön lisäksi uuden verkoston tavoitteena on vahvistaa oppilaitosten yhteistyötä sekä vaikuttaa päättäjiin ja muihin yrittäjyyttä ja koulutusta edistäviin tahoihin. Verkostomainen kehittämistapa on tulevaisuutta, Lehtonen sanoo.

Rehtori: ”Meidän tulee yhdessä kyetä vastaamaan yrittäjyysmyönteisyyden kasvuun”

Raision seudun koulutuskuntayhtymän Rasekon johtava Rehtori Maria Taipale uskoo, että uusi ammatillisen koulutuksen verkosto lisää yrittäjyyskasvatuksen tavoitteellista kehittämistä.

– Verkosto tarjoaa ammatillisten oppilaitosten ammattilaisille tilaisuuden bechmarkata toistensa hyviä käytäntöjä ja oppia toinen toisiltaan. Yhdessä on hyvä ideoida ja kehittää uutta. Yrittäjyyskasvatus tarvitsee rohkeaa ja tulevaisuuteen katsovaa otetta – meidän tulee yhdessä kyetä vastaamaan yrittäjyysmyönteisyyden kasvuun, Taipale sanoo.

Tammikuussa sovitaan ensi vuoden tavoitteet

Ammatillisen koulutuksen yrittäjyysverkoston ensimmäinen kokoontuminen on tammikuussa 2021.

– Vaikka verkoston rakenne on vapaamuotoinen, asettaa se toiminnalleen yhteisesti asetetut tavoitteet. Verkosto kokoontuu säännöllisesti ja järjestää tarvittaessa myös kohtaamisia ammatillisen koulutuksen sidosryhmille ja muille ammatillista koulutusta kehittäville tahoille, Lehtonen kertoo.

Verkoston toimintaa koordinoi YES ry, joka johtaa myös suomen merkittävintä yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäverkostoa, YES-verkostoa.

Verkoston jäseneksi voivat liittyä kaikki Suomen ammatilliset toisen asteen oppilaitokset.

– Lähetämme kutsun koulutuksen järjestäjille, ja lisää tietoa verkostoon liittymisestä saa minulta. Tammikuun tapaamisemme tarkoituksena on kiteyttää vielä toiminta-ajatusta sekä sopia tavoitteet verkoston toiminnalle vuodelle 2021.

 

Lisätiedot: YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, 045 357 2716, sanna@yesverkosto.fi