Skip to main content
  Uutinen

Vuoden YES Kummi 2020 on kaarinalainen yrittäjä Reetta Viinanen

By 2.3.2020 12 maaliskuun, 2020 No Comments

Valtakunnallinen Vuoden YES Kummi -tunnustus myönnetään henkilölle, joka omaa myönteisen ja aktiivisen asenteen yrittäjyyskasvatukseen, edistää koulu-yritysyhteistyötä ja opetushenkilöstön yrittäjyys- ja työelämätietoutta sekä lisää kokemuksellaan ja esimerkillään nuorten yrittäjyys- ja työelämätuntemusta.

Kuvassa vasemmalta Sanna Lehtonen, Reetta Viinanen ja Johanna Vainio.

Tänä vuonna Vuoden YES Kummina palkittiin yrittäjä, viestintä- ja voimavaravalmentaja Reetta Viinanen. Viinanen perusti oman Rohkeushyppy -yrityksensä vuonna 2017, ja seuraavana vuonna hän aloitti myös YES Kummina toimimisen.

– Reetta Viinanen on aina lähtenyt innokkaasti ja ennakkoluulottomasti mukaan, kun häntä on pyydetty kouluyhteistyöhön. Hän osaa puhua työelämästä ja tulevaisuudesta rohkaisevasti ja kannustavasti, ja näyttää upeaa esimerkkiä nuorille omalla yrittäjätarinallaan. Reetta on osallistunut myös opettajankoulutuksiimme ja näin edistänyt myös opettajien yrittäjyys- ja työelämäosaamista. Reetta on aina kiinnostunut uusista toimintamalleista ja koulujen ja työelämän välisen yhteistyön kehittämisestä, kiittää YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio.

Tuore Vuoden YES Kummi uskoo, että yrittäjämäinen työnteko ja yrittäjämäiset ominaisuudet ovat ihan jokaiselle tärkeitä taitoja, vaikka ei päätyisikään itse yrittäjäksi.

”Luota rohkeasti itseesi ja elämään”

– Minulle on todella merkityksellistä, että voin jollain tavalla auttaa ja tsempata nuoria. Itse puhun nuorille rohkeudesta, sillä monesti meitä ihmisiä jarruttaa ajatukset, kuten ”en pysty, en osaa, en uskalla kokeilla”. Korostan myös, että elämä ei useinkaan mene niin, että nuorena päättää mitä tahtoo isona tehdä ja sitten se tapahtuu. Asiat muuttuvat matkan varrella, ja tärkeintä on, että pääsee tutkimaan ja kokeilemaan eri vaihtoehtoja sekä luottaa rohkeasti itseensä ja elämään, Reetta Viinanen kertoo.

Vuoden YES Kummi palkittiin maanantaina 2. maaliskuuta Turussa. Valtakunnallisen YES-verkoston toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen tahtoo kiittää kaikkia YES Kummeja heidän antamastaan tärkeästä panoksesta.

– Työelämän muutos ja kehitys kohti jatkuvaa oppimista tarkoittaa sitä, että osaamisen vahvistamiseen tarvitaan kaikkien panosta. Oppimista tapahtuu paljon perinteisen koulutuksen ulkopuolella, mikä vaatii myös oppilaitoksilta lisääntyvää yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Reetta Viinanen ja muut YES Kummit tekevät arvokasta työtä lasten, nuorten ja opetushenkilöstön työelämä- ja yrittäjyystuntemuksen lisäämisessä, Lehtonen sanoo.

Reetta Viinanen osallistui myös YES Kummien haastattelusarjaan. Katso haastattelu YouTubesta.

Pyydä kummeja yhteistyöhön!

Reetta Viinanen toimii YES Kummina Varsinais-Suomen alueella. Voit lähettää hänelle ja muille YES Kummeille yhteistyöpyyntöjä YES-kummiportaalissa osoitteessa yeskummit.fi.

Tutustu YES Kummeihin ja lähetä yhteistyöpyyntöjä

YES Kummit ovat yrittäjiä ja työelämän edustajia, jotka toimivat vapaaehtoisina koulujen työelämäyhteistyössä. YES Kummit tuovat kouluille tietoa yrittäjyydestä ja työelämästä sekä toimivat esikuvina lapsille ja nuorille työn tekijöinä ja oman alansa ammattilaisina.

YES Kummien ansiosta nuoret tutustuvat lähiympäristönsä yrityksiin ja työn tekijöihin ja saavat roolimalleja työelämään. Kummit ovat yksi keino muuttaa koulua työelämälähtöisemmäksi ja verkottaa opetusta yhteiskuntaan. Vuonna 2020 YES-kummiportaaliin on rekisteröitynyt jo yli 400 yrittäjää ja työelämän vapaaehtoista.