Skip to main content
  Uutinen

YES Business Tour tutustutti opettajat Kokkolan Industrial Parkiin

By 11.10.2018 11 huhtikuun, 2019 No Comments

YES Kokkolan järjestämä kiertoajelu Kokkola Industrial Parkiin antoi opettajille mahdollisuuden tutustua alueen kemianteollisuuteen ja solmia uusia kontakteja alan yrityksiin.


Minna Pöyhtäri ja Timo Rajaniemi.

YES Business Tour yrittäjyyskasvatuksen malli, jossa opettajat pääsevät tutustumaan oman kunnan tai lähialueen elinkeinoelämään vierailemalla paikallisissa yrityksissä.

Viime viikolla YES Business Tour Keski-Pohjanmaalla, kun Kokkolan seudun opettajat lähtivät YES Kokkolan ja Päivi Salmelan johdolla hakemaan ideoita omaan opetukseensa Kokkola Industrial Parkin yrityskeskittymästä.

Kokkola Industrial Park (KIP) on Pohjois-Euroopan suurin epäorgaanisen kemianteollisuuden keskittymä, jossa toimii useita kemian- ja metallialan huippuyrityksiä. Yhteensä alueella toimii noin 70 yritystä ja lähes 140 ammattiryhmää.

Yritykset työllistävät suoraan 2 200 henkilöä.

Iltapäivän aikana opettajat pääsivät kiertoajelulle tehdasalueelle ja perehtyivät sen toimintaan.

Luokanopettaja Johanna Melender ilahtui mahdollisuudesta tutustua alueeseen paikan päällä.

– Paikka oli minulle ennestään tuttu, mutta onhan noista ajoista tapahtunut huimaa muutosta parempaan. Edelleen oli hämmentävää kuulla, kuinka iso työllistäjä, jatkuvasti kehittyvä ja merkityksellinen alue tuo on. Meidät kokkolalaiset pitäisi jotenkin enemmän saada tietoiseksi positiivisella tavalla KIPistä. Itse olin erittäin vakuuttunut siitä, miten tuolla alueella on nykypäivän trendikäs kiertotalous toiminut jo yli 50 vuotta, Melender sanoo.

Päivi Salmela on YES-aluetoimija Kokkolan alueella, ja hän toimii myös luokanopettajana Torkinmäen koulussa.

– Työnäni on tukea ja innostaa kouluja monipuolisten oppimisympäristöjen luomiseen ja etsimiseen sekä tukea opettajia erilaisten yrittäjyyskasvatusmateriaalien ja NY-ohjelmien käyttöönotossa. Käyn tapaamassa paikallisia yrittäjiä ja kuuntelemassa heidän ajatuksiaan ja ideoita yhteistyöhön koulujen kanssa. Tavoitteenani on myös tuoda innostavia tapahtumia nuorille, mistä he voisivat löytää kipinän omaan työuraansa.

 


Kuvassa opinto-ohjaaja Johanna Elo sekä YES Kokkolan aluetoimija Päivi Salmela.


Kokkola Industrial Parkin eli Kokkolan Suurteollisuusalueen läheisyydessä sijaitsee myös Kokkolan Satama.

 

Kuvat: vierailulla olleet opettajat ja Päivi Salmela.

Lue lisää YES Business Tour -mallista