Skip to main content
  Uutinen

YES jakoi nuorille 20 000 lukukokemusta yrittäjyydestä

By 21.5.2015 11 huhtikuun, 2019 No Comments

YES-verkosto osallistui tänäkin vuonna Taivas+helvetti -kirjalahjoituskampanjaan. Kevään aikana verkoston avulla on jaettu 20 000 kirjaa valmistuville toisen ja korkea-asteen nuorille.

Viimeiset kirjat jaetaan ensi viikolla koulujen päättäjäistilaisuuksissa.

– On hienoa, että voimme tarjota verkostomme yrittäjyyden ja yrittäjämäisen astenteen edistämiseksi. Viime vuonna YES-verkoston aluetoimijat jalkautuivat kouluihin jakamaan 10 000 Taivas+Helvetti -kirjaa, ja tänä vuonna saimme tuplattua luvut, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Karo Hämäläisen ja Mika Mäkeläisen kirjoittama Taivas+Helvetti vol. 2 ilmestyi Yrittäjän päivänä 5. syyskuuta 2014 ja siinä kerrotaan 21 yrittäjätarinaa. Mukana on myös paljon nuoria yrittäjiä.

Tekijät lahjoittavat jokaisesta myytyä kirjaa kohti toisen kappaleen valmistuvalle nuorelle. Tavoit-teena on kannustaa nuoria uskomaan omiin unelmiinsa ja toteuttamaan niitä.

– Hyvillä tarinoilla on suuri merkitys, ja Taivas+Helvetti -kirjojen aidot, koskettavat esimerkit tarjoavat nuorille erilaisia näkökulmia yrittäjyyteen ja oman urapolun löytämiseen. Olemme huomanneet, että nuoret paitsi lukevat kirjaa, tahtovat myös jakaa sitä eteenpäin kavereilleen, Lehtonen sanoo.

Sarjayrittäjä ja Taivas+Helvetti -ilmiön isä Mika Mäkeläinen kertoo, että tavoitteena on jakaa uusi, Taivas+Helvetti vol. 2 -kirja 60 000 nuorelle. Yhteensä ensimmäistä ja toista Taivas+Helvetti -kirjaa on lahjoitettu ja kohtaamisia nuorten kanssa tullut jo 70 000.

– Nuorten kohtaaminen on ainutkertainen mahdollisuus tarjota rohkaisua ja roolimalleja omien unelmien toteuttamiseksi. Monet näistä unelmista saavat yrittäjyyden muodon. Suurkiitos YES-verkostolle tehdystä työstä, Mäkeläinen sanoo.

Katso kuvia jakotilaisuuksista YES:in facebook-kuvakansiosta!

taivasjahelvetti.fi