Skip to main content
  Uutinen

YES kampanjoi työharhoja vastaan

By 3.5.2016 11 huhtikuun, 2019 No Comments

YES kampanjoi toukokuun ajan sosiaalisessa mediassa nuorten työelämätaitojen parantamiseksi. YESin #työharha-kampanjan tavoitteena on herättää keskustelua työelämästä ja siihen liittyvistä käsityksistä ja kannustaa kouluja työelämäyhteistyöhön.

Työelämäasioita käsitellään koulussa liian vähän, ja myös nuoret kertovat kaipaavansa lisää tietoa ja opetusta työelämäasioista. Muuttuva työelämä ja tämänhetkinen yhteiskunnallinen keskustelu työelämästä saattaa ahdistaa tulevaisuuden uravalintoja miettiviä nuoria.

YES on käynnistänyt #työharha-kampanjan, joka muistuttaa miten tärkeää nuorten on saada tietoa työelämästä ja esikuvia. YES julkaisee kampanjan aikana videoita, joissa nuorten tuntemat vaikuttajat kertovat ensiaskeleistaan työelämässä ja niistä käsityksistä, joita heillä itsellään oli nuorempana työelämässä. Haastateltavana ovat muun muassa Jare Tiihonen eli Cheek, Marco Bjurström, Nasima Razmyar ja Hjallis Harkimo.

Kampanjan tavoitteena on herättää keskustelua nuorten työelämän odotuksista ja käsityksistä sekä kannustaa kouluja työelämäyhteistyöhön. Kampanja haastaa kaikki miettimään omia käsityksiään työelämästä ja jakamaan niitä Instagramissa ja Twitterissä #työharha – ja #yeskummit -tunnisteilla.

– Tahdomme kertoa nuorille, että kaikki me olemme joskus olleet kokemattomia ja tietämättömiä työelämästä, mutta tietoa, neuvoja ja mentoreita on saatavilla. Nuorille pitää antaa mahdollisuus tutustua työelämään ja harjoitella tulevaisuudessa tarvittavia taitoja jo koulussa, YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen sanoo.

YES Kummit poistavat työelämän harhaluuloja

YES-verkosto tarjoaa koulujen ja työelämän yhteistyöhön YES Kummeja eli yrittäjiä ja muita työelämän toimijoita, jotka tahtovat toimia vapaaehtoisina nuorten työelämätaitojen parantamiseksi.

YES:in #työharha -kampanjan juontaja-haastattelijana toimii PR-yrittäjä, opettaja, Hjallis Harkimon eduskunta-avustaja ja itsekin YES Kummi Mirita Saxberg.

– Nykyajan työelämä on pirstaloitunut, ja uusien taitojen oppiminen sekä työn tekemisen opettelu on elämän mittainen prosessi. Niin opettajat kuin oppilaatkin tarvitsevat käytännön työelämän osaamisen päivitystä. Lisäksi koulutuksen ja työelämän yhteen limittämisen tärkeys on noussut tärkeäksi nuorten työn saannin kannalta. Toisaalta myös yritykset hyötyvät YES-kummitoimintaan osallistumisesta, sillä uuden sukupolven taidot ja ideat täydentävät nyt työssä käyvän väestön osaamista, Saxberg sanoo.

Siirry kampanjasivulle: yeskummit.fi/tyoharha-kilpailu

 

Oletko jo käyttänyt uudistunutta YES-kummiportaalia? Katso opettajille tehty ohjevideo:

 

 

Lue lisää kummiportaaliuudistuksesta: Tutustu uudistuneeseen kummiportaaliin yeskummit.fi