Skip to main content
  Uutinen

YES Keski-Suomen yrittäjyyskasvatustyö sai tunnustusta

By 16.5.2013 11 huhtikuun, 2019 No Comments

Keski- Suomen yrittäjyyskasvatusverkosto on palkittu parhaana valtakunnallisessa Yrittäjyyskasvatuksen verkostot esiin -kilpailussa.

Kilpailun järjesti Yrittäjyyskasvatuksen virtuaalinen oppimisympäristö -hanke (YVI) ja sen tarkoituksena on nostaa esiin verkostoja, joiden toiminta tukee yrittäjyyskasvatusta eri toimintaympäristöissä, erityisesti opettajankoulutuksessa, perusopetuksessa tai toisen asteen koulutuksessa.

Yrittäjyyskasvatuksen ehjä polku –nimiseen verkostoon Keski-Suomessa kuuluu toimijoita kaikista oppimisen vaiheista esiopetuksesta korkea-asteelle saakka. Niin ikään mukana on muun muassa opettajankouluttajia, yrittäjiä ja kolmannen sektorin toimijoita.

Voittoisan toimintamallin arviointiperusteissa todetaan, että keskisuomalaisten verkosto on hyvin organisoitu ja suunnitelmallinen. Tärkeää on myös, että toiminta on viety organisaatioiden rakenteiden tasolle. Verkosto on osoitus pitkäjänteisestä työstä yrittäjyyskasvatuksen, eri-ikäisten oppijoiden sekä koko maakunnan hyväksi, ja kilpailutyöstä huokuu innostus yhteiseen asiaan. Raati sanoo toivovansa tällaista mallia ja toimintatapaa koko maahan.

YES Keski-Suomi koulujen ja yritysten linkkinä

Keski-Suomen yrittäjyyskasvatusverkoston toimintaa koordinoi YES Keski-Suomi, joka on osa valtakunnallista YES-verkostoa. YES Keski-Suomen tärkein tehtävä on yrittäjyyskasvatukseen liittyvän osaamisen ja yhteistyön vahvistaminen ja koulu-yritysyhteistyön kehittäminen Keski-Suomessa. YES Keski-Suomi toimii Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä.

Lähde: JAO:n tiedote 15.5.2013