Skip to main content
  Uutinen

YES Kouvolan vuoden 2013 opettaja valittu!

By 11.12.2013 21 helmikuun, 2019 No Comments

YES Kouvola on valinnut vuoden YES-opettajaksi Kuusankosken Kymintehtaan koulun opettajan Perttu Pylkkään. Pylkäs on toiminut vuosia aktiivisesti ja määrätietoisesti yrittäjyyskasvatuksen edistäjänä työpaikallaan Kymintehtaan koulussa.

Tunnustuksen antoi YES Kouvola ja Valtakunnallinen YES ry.

– Perttu Pylkäs on tehnyt vahvaa pioneerityötä Kouvolan Tykkimäellä jo viisi kertaa järjestetyn peruskoululaisten bändikilpailun, Tykkimäen Musafoorumin puitteissa. Ensi keväänä myös TV2:n Galaxi-ohjelma taltioi tapahtuman. Ilman Pertun aktiivisuutta koko tapahtumaa ei olisi edes syntynyt ja Perttu, jos kuka, on yrityshenkinen opettaja, kertoo YES Kouvolan aluepäällikkö Reijo Vaurula. 

Lisäksi Perttu on kehittänyt vahvasti omalla työpaikallaan mediakasvatusta; Kymintehtaan koululla toimii mm. oma sisäinen TV, johon oppilaat tekevät ohjelmaa. Musafoorumi on erinomainen osoitus yritteliäisyydestä tällä seudulla ja tuo Kouvolalle tärkeää valtakunnan näkyvyyttä, Vaurula kehuu.

Alun perin paikallisena musiikkikilpailuna järjestetty Musafoorumi on laajentunut valtakunnalliseksi. Kyseessä on peruskouluikäisille tarkoitettu musiikkitapahtuma, jossa etsitään Suomen parasta peruskoululaisten bändiä. Hyvää yhteistyötä tapahtuman suhteen ovat tehneet Tykkimäen huvipuisto, Kouvolan Musiikki sekä useat musiikkialan maahantuojat ja paikalliset yritykset. Lisää tapahtumasta sivuilla www.musafoorumi.net.

YES Kouvolan aiempina vuosina valitsemat YES- opettajat ovat Päivi Parkkonen Valkealan lukiosta, Raimo Jalkanen KSAO liiketaloudesta, Sanna Liljeqvist Elimäen lukiosta ja Pasi Lintinen Kouvolan Yhteiskoulun lukiosta.

Valtakunnallinen YES ry ja YES verkosto palkitsee vuosittain jokaiselta YES-alueelta opettajan, joka on työssään edistänyt esimerkillisesti yrittäjyyskasvatusta. Tunnustus myönnetään opettajalle joka:

  • omaa myönteisen ja aktiivisen asenteen yrittäjyyskasvatukseen
  • toteuttaa ja kehittää yrittäjyyskasvatusta omassa opetuksessaan
  • levittää omalta osaltaan yrittäjyyskasvatustietoutta omalla alueellaan

Kaikki vuoden 2013 YES-opettajat julkistettiin 11. joulukuuta.